12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMAE: Ambasadele României în Africa de Vest NU au fost informate despre...

MAE: Ambasadele României în Africa de Vest NU au fost informate despre cetățeni români afectați de Ebola

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată că ambasadele României din Africa de Vest nu au fost informate cu privire la existența unor cetățeni români afectați de virusul Ebola în statele din Africa de Vest,  precizează MAE, într-un comunicat remis redacției.

Totodată, ambasadele României în Africa de Vest sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români aflați în această zonă, însă până în prezent, nici un român nu a făcut cerere de repatriere, 

”Misiunile diplomatice ale României în Africa de Vest au extins demersurile de verificare a existenței unor cazuri a virusului Ebola la cetățenii români aflați nu numai în zonele afectate, ci și la nivelul statelor învecinate, depunând eforturi substanțiale de intrare în posesie a unor informații concrete și verificate inclusiv prin intermediul consulilor onorifici ai României în Africa”, se mai arată în comunicatul citat.

Citește și: SUSPECT DE EBOLA ÎN ROMÂNIA. UPDATE. Un bărbat din Ploiești, adus la Institutul "Matei Balş". Bărbatul a fost în Nigeria și apoi în Vama Veche. Familia lui, izolată la domiciliu

Guineea a închis temporar graniţele cu Liberia şi Sierra Leone, preventiv, pentru a împiedica propagarea epidemiei dinspre cele două state vecine.

De asemenea, ministerul Sănătății din Nigeria a pus în aplicare un plan de măsuri, verificând toate persoanele care intră în țară prin toate punctele de frontieră (porturi, aeroporturi și graniță terestră).

Duminică după-amiază, un bărbat din Ploiești, care lucrează în Nigeria, a fost transportat la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, fiind suspectat că ar fi infectat cu Ebola.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă