3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialMAE: Ambasada la Haga, "demersuri ferme" pentru a exprima "dezacordul puternic" faţă...

MAE: Ambasada la Haga, “demersuri ferme” pentru a exprima “dezacordul puternic” faţă de site-ul PVV

MAE a anunţat, miercuri, că a transmis instrucţiuni ambasadei la Haga să facă “demersuri ferme” pe lângă autorităţile olandeze pentru a-şi exprima “dezacordul puternic” faţă de lansarea de către partidul PVV din Olanda a unui site discriminatoriu la adresa muncitorilor est-europeni, potrivit Mediafax.

“Ministerul Afacerilor Externe a transmis deja instrucţiuni Ambasadei României la Haga în vederea efectuării unor demersuri ferme pe lângă autorităţile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic cu privire la lansarea de către partidul PVV din Olanda a unei pagini Internet, având caracter discriminatoriu la adresa lucrătorilor din Europa Centrală şi de Est, inclusiv români”, a precizat MAE miercuri.

Reacţia MAE vine după ce partidul antiimigraţie PVV al lui Geert Wilders a lansat un site unde cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor români, bulgari sau polonezi din Olanda.

MAE spune că demersul ambasadei României ca urmare a acestui fapt “include şi solicitarea ca autorităţile olandeze să adopte măsuri în consecinţă, având în vedere caracterul vădit discriminatoriu, care încalcă normele europene în vigoare”.

“Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim”, se arată pe site-ul lansat de PVV. Site-ul prezintă titluri de ziar precum “Nu ar fi mai bine dacă ar pleca înapoi?” sau “Est-europenii, din ce în ce mai infractori”, relatează site-ul DutchNews.nl.

Parlamentarul PVV Ino van de Besselaar a declarat că scopul site-ului este să prezinte o imagine adecvată asupra “problemelor cauzate de cetăţenii central şi est-europeni în ceea ce priveşte infracţionalitatea, alcoolismul, consumul de droguri, aruncarea gunoiului şi prostituţia”.

Rezultatele îi vor fi transmise ministrului Afacerilor Sociale, Henk Kamp.

Conform presei, ambasada Poloniei din Olanda nu este mulţumită de această iniţiativă. “Iniţiativele de partid jignitoare nu contribuie la o discuţie calmă”, a declarat un purtător de cuvânt.

Cele mai citite

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani din ultimul secol a murit

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani a încetat din viață la vârstă de 100 de ani. Anunțul a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei...
Ultima oră
Pe aceeași temă