12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialLupte de strada intre politisti si rromi la Misca

Lupte de strada intre politisti si rromi la Misca

Un scandal de proportii a avut loc in satul Vanatori, din comuna aradeana Misca, si numai interventia "mascatilor" a reusit sa readuca ordinea in localitate. Politistii au fost atacati cu coase, pietre si bate de catre rromi. In urma scandalului, seful de post are mana rupta si doi politisti s-au ales cu capul spart.

Scandalul a inceput de la o disputa legata de utilizarea unei suprafete de teren. Un localnic i-a spus unui cetatean de etnie rroma ca nu mai accepta ca acesta din urma sa-si lase animalele la pascut pe pamantul sau. Cei doi s-au certat, s-au amenintat cu bataia si cand au trecut la fapte a intervenit politia, chemata de vecini. seful de post din sat a fost agresat de certareti. El a solicitat interventia Departamentului de Protectie si Interventie Rapida pentru a calma situatia si a putea pune in aplicare doua mandate de aducere pentru doi cetateni de etnie rroma. Politistii ajunsi in comuna Misca s-au trezit in mijlocul unor adevarate lupte de strada.

"La interventia politistilor, cei doi barbati de etnie rroma au opus rezistenta, devenind violenti, in sprijinul  lor sarind zeci de rude, care au atacat politistii cu topoare, coase, rangi, bate si pietre", a declarat inspectorul Camelia Tuduce, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arad. Pentru a putea pune in aplicare mandatele, dupa mai multe somatii, politistii au executat in plan vertical cateva focuri de avertisment, folosind armamentul din dotare. Abia la auzirea focurilor de arma rromii din Vanatori s-au mai calmat. Cei doi barbati, dintre care unul fusese condamnat la inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor, au fost retinuti. De asemenea, a mai fost retinut un tanar de 20 de ani care i-a lovit pe politisti.
In timpul actiunii, trei dintre politisti au fost raniti si au ajuns la Spitalul Judetean Arad. Doi dintre ei s-au ales cu capul spart, iar seful de post din Misca cu mana rupta. Agresorii au fost prezentati unui procuror de pe langa Judecatoria Chisineu Cris, care efectueaza cercetarile in acest caz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă