18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLucian Bute şi Brian Magee: Bătălia gentlemanilor

Lucian Bute şi Brian Magee: Bătălia gentlemanilor

Lucian Bute îşi va pune în joc centura mondială la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a şaptea oară, în noaptea de sâmbătă, 19 martie, într-o gală ce se va desfăşura la Bell Centre din Montreal, avându-l ca adversar pe irlandezul Brian Magee.

Meciul dintre Lucian Bute şi Brian Magee de la finele acestei săptămâni se anunţă unul cel puţin atipic. În general, înaintea unor astfel de confruntări adversarii îşi aruncă tot felul de invective şi încearcă să câştige bătălia înainte de a începe, din vorbe. Contrar acestor uzanţe, care fac de regulă deliciul amatorilor de senzaţional, înaintea meciului de sâmbătă, în loc să se înjure, ambii pugilişti s-au întrecut în a se lăuda unul pe altul.

„Am un mare respect pen-tru Lucian Bute. Este un boxer de calitate. E un superstar în Cana-da. Într-un fel este ca un David Beckham pentru fani şi având în vedere rezultatele de până acum, merită acest lucru. Este un luptă-tor bun, poate combina mişcările. Este mereu mobil. Am văzut mul-te meciuri ale sale, astfel că ştiu la ce să mă aştept”, a declarat Brian Magee. La rândul său, după ce a urmărit câteva meciuri ale adversarului său, românul a ţi-nut să laude ambiţia irlandezului. „Magee este un pugilist experi-mentat. Este foarte agresiv, care nu face pasul înapoi şi, deşi este stângaci, loveşte foarte bine cu dreapta. Are o inimă mare, este foarte rezistent şi nu cedează niciodată. Nu îmi pot permite să-l subestimez şi trebuie să fiu foarte bine pregătit pentru acest meci. Mă aştept să am parte de o luptă dificilă şi de lungă durată”, a spus Bute.

Bute, tactică-surpriză

Şi întradevăr, Lucian Bute s-a pregătit extrem de serios pentru întâlnirea cu Magee. Mai întâi şi-a luat un preparator fizic nou, pe Alain Delorme, care se ocupă şi de echipe naţionale de polo, iar apoi a plecat în cantonament la Miami. În momentul de faţă, campionul mondial la categoria supermijlocie a mărturisit că se simte în formă maximă chiar dacă pregătirea a fost extrem de intensă şi epuizantă de multe ori.

„Antrenamentele au mers foarte bine în Florida. Am avut un cantonament intens, dar am preferat să sufăr în acea perioadă, decât la meciul cu Magee”, a spus Bute. Pentru că îşi ia foarte în serios adversarul, Bute va încerca să-l surprindă cu o tactică nouă. „Cu siguranţă că irlandezul mi-a studiat stilul şi, pentru a-l surprinde, am făcut şi câteva schimbări în tactica mea. Mi-a fost destul de greu, însă acolo unde nu mă simţeam sigur, repetam până îmi ieşea perfect. Am muncit mult ca să ajung campion mondial, dar trebuie să muncesc mai mult să mă menţin la acest nivel. Orice adversar îşi doreşte foarte mult să mă învingă. Fiecare detaliu este important pentru mine şi de aceea m-am concentrat la antrenamente, împreună cu antrenorul Stephan Larouche, pe orice lucru mărunt. Cu noua strategie sper să-l surprind din toate punctele de vedere”, a precizat campionul.

Lucian Bute
31 de ani, 27 de victorii din tot atâtea partide, dintre care 22 prin KO, va boxa pentru a treia oară la profesionişti împotriva unui pugilist european.

Brian Magee
În vârstă de 35 de ani, a disputat 38 de partide în carieră, a câştigat 34, dintre care 24 prin KO, a pierdut trei şi a remizat o dată.

În direct, de la 0.30

Postul de televiziune B1, care a cumpărat dreptul de a transmite meciul lui Lucian Bute, va difuza întreaga gală de box, din noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu 0.30, ora României. Astfel, fanii de acasă vor avea posibilitatea să-i ţină pumnii în direct din faţa propriilor televizoare, Lucian Bute declarându-se încântat de acest lucru. „Sunt bucuros că românii vor putea urmări lupta live, la televizor. Contează mult pentru moralul meu susţinerea fanilor, iar eu am norocul să am foarte mulţi. Voi face tot posibilul să le ofer motive de satisfacţie la fiecare meci şi promit că la finalul întâlnirii cu Magee tot eu voi fi campionul mondial la supermijlocie”, a spus Lucian Bute.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă