16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialLiviu Dragnea: Nu ştiu ce se întâmplă acum cu dosarul referendumului

Liviu Dragnea: Nu ştiu ce se întâmplă acum cu dosarul referendumului

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminică, în cadrul emisiunii „Interviurile lui Ion Cristoiu” de pe B1 TV, că nu ştie unde se află în prezent dosarul referendumului.

“Nu ştiu unde se află dosarul meu acum. Am aflat de la Traian Băsescu că dosarul meu se află la Codruţa Kovesi”, a declarat Liviu Dragnea.

“Acest dosar a fost început anul trecut în august. În el au fost iniţial patru procurori care între timp au ieşit din dosar, nu îmi dau seama de ce, iar dosarul a fost preluat de Lucian Papici”, a explicat vicepremierul.

Liviu Dragnea a respins acuzaţiile de tergiversare ale dosarului. El a explicat că şi-a exercitat doar dreptul de a studia dosarul.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul din 2012 de demitere a şefului statului. Procurorii DNA susţin că Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

“Principala acuzaţie este că am adus foloase necuvenite constând în prezenţa la vot”, a spus Dragnea.

“Sunt 84 sau 86 de volume care înseamnă declaraţii, expertiză transcrisă după înregistrări. În lege scrie că cel care e cercetat are dreptul pentru a-şi construi apărare, să studieze dosarul. M-am uitat cu atenţie la miile de declaraţii ale martorilor audiaţi. Nu am văzut la nimeni că l-am pus să facă ceva anume”, a mai declarat Dragnea.

În plus, senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, un document conţinând acuzaţiile fiind dat publicităţii anterior.

 

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 26 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 26 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 26 mai...

Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa în curând o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au...

Și-au luat revanșa pentru eșecul din finala Europa League! Bayer Leverkusen a făcut eventul în Germania

Bayer Leverkusen, noua campioană din Bundesliga, a realizat eventul, după ce a cucerit Cupa Germaniei. „Farmaciștii” s-au impus în finală cu scorul de 1-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă