13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialTenis Dubai: Halep o va întâlni, vineri, pe Wozniacki, în semifinale. Meci...

Tenis Dubai: Halep o va întâlni, vineri, pe Wozniacki, în semifinale. Meci incredibil cu Makarova

UPDATE 22.30 Simona Halep, cap de serie numărul 1, o va întâlni în semifinalele turneului Premier 5 de la Dubai pe daneza Caroline Wozniacki, a treia favorită. Meciul este programat vineri, de la ora 17.00.

Scorul în întâlnirile directe dintre româncă și fostul lider mondial este de 1-1. Simona își va afla și viitoarea posibilă adversară din finală, chiar înainte de startul acestei partide. Tot pe arena centrală, înaintea meciului Halep – Wozniacki, este programată cealaltă semifinală, dintre Garbine Muguruza (24 WTA), pe care românii o cunosc din meciul de Fed Cup de la Galați și Karolina Pliskova (18 WTA).

Urmărește aici Live Text Halep – Wozniacki: ora 17.00, în semifinale, la Dubai. Egalitate în meciurile directe cu fostul lider mondial

——–

Simona Halep a învins-o pe Ekaterina Makarova, a șasea favorită, cu scorul de 6-3, 1-6, 7-5 și s-a calificat în semifinalele turneului Premier 5 de la Dubai.

"Ea a jucat incredibil. Sunt fericită că mi-am luat revanșa. Sunt o luptătoare pe teren. Mă simt foarte bine aici. Sunt mulți români în tribune, le mulțumesc celor care m-au susținut. Îi aștept și mâine. Mă așteaptă un meci dificil, în semifinale, indiferent cine va fi adversara mea", a spus Halep după meci.

În semifinală, pe care o va disputa vineri, Simona va juca împotriva câștigătoarei din meciul Caroline Wozniacki (cap de serie 3, Danemarca) – Flavia Pennetta (a zecea favorită, Italia), disputat în această seară.

Simona Halep și Ekaterina Makarova au făcut un set trei incredibil, așa cum românca nu a mai avut parte de mult timp. Cele mai tari faze ale meciului, cum a condus-o Simona pe rusoaică, apoi a căzut total, ca în cele din urmă să-și revină incredibil poți vedea în Live Textul de mai jos.

Citește și Halep: "Nu mă uit la imagini video cu adversarele." Cum se pregătește pentru meciuri

Două ore și 7 minute a durat partida, una în care jucătoarele au fost la foc continuu. Nu au fost luate pauze lungi, iar ritmul a fost unul foarte ridicat, cu excepția setului al doilea, în care românca părea că a pierdut bătălia psihologică. Simona a arătat din nou că este o luptătoare, însă și Makarova a transmis un semnal puternic jucătoarelor din vârful clasamentului.

Live Text Halep – Makarova: 6-3, 1-6, 7-5

MECI, Simona Halep! 

7-5: Break, Halep. Incredibil au jucat cele două și ultimul punct. Makarova a salvat 4 mingi de meci, ca în cele din urmă Halep să dea lovitura decisivă.

6-5: Game, Halep. Românca îi răspunde și ea adversarei tot cu un game alb. Finalul de meci este la cote maxime.

5-5: Game, Makarova. Rusoaica face game alb, în timp ce românca pare să fi căzut complet. Probabil românca a pierdut bătălia psihologică, totodată și meciul. 

5-4: Re-break, Makarova. Românca a câștigat un singur punct, după un retur extraordinar al rusoaicei.

Citește și Tenis Dubai: "Uite cu cine s-a întâlnit Simona Halep după meci." Ce scrie WTA

Meciul a juns la o intensitate explozivă, iar publicul din sală simte asta. Atmosfera este delirantă. 

5-3: Break, Halep! Meciul este fantastic, pe acest final de set decisiv. Va servi Simona pentru câștigarea meciului.

4-3: Game, Halep. Meciul este extrem de strâns, iar acesta game al doilea cel mai intens de până acum. Cele două au ajuns din nou la Deuce (40-40), însă Halep a reușit să se impună printr-un joc foarte bun de picioare, plimbându-și adversara pe tot terenul. Makarova a pus însă o presiune uriașă pe umerii Simonei. A fost un real test.

3-3: Game, Makarova. Cele două au reușit un schimb de mingi fantastic, în cross, alergându-se, una pe alta, în diagonală, mai bine de un minut. Din păcate game-ul i-a revenit rusoaicei.

3-2: Game, Halep. Românca își câștigă serviciul cu un joc ceva mai sigur decât până acum. Totuși adversara sa rămâne la cel mai înalt nivel.

2-2: Game, Makarova. Nu mai puțin de 8 minute s-a disputat acest game, fiind cel mai lung din această partidă. Schimbul de mingi a fost foarte strâns, însă a părut că rusoaica a condus de cele mai multe ori jocul. Românca trebuie să iasă din jocul Makarovei și să fie și mai agresivă decât adversara sa, ceea ce este greu în acest moment, dar nu imposibil.

2-1: Game, Halep. Simona a dat o replică printr-un serviciu foarte bun. Meciul este foarte strâns, însă nici românca nu mai joacă la fel de bine ca în primul set.

1-1: Game, Makarova. Rusoaica, deși nu a jucat extraordinar pe propriul serviciu, și-a câștigat game-ul cu doar un punct cedat.

1-0: Game, Halep. Simona câștigă, în sfârșit, un game, după ce le-a pierdut pe ultimele 4 din setul precedent. Românca a făcut un joc bun, cu toate că nu s-a mișcat la fel de bine ca în prima rundă – iar asta ar putea-o costa.

Simona servește prima în setul decisiv.

Meciul intră în setul decisiv. Românca are nevoie să revină la nivelul din primul set, altfel nu va avea nicio șansă.

1-6: Game, Makarova. Rusoaica își trece în cont setul al doilea.

1-5: Break, Makarova. Românca nu mai are răspuns în fața adversarei sale, nici corpul său parcă nu o mai ascultă. În aceste momente a căzut total Simona.

Statisticile arată nu mai puțin de 26 de erori neforțate pentru Halep, mai multe decât în meciul cu Pironkova, din optimi.

1-4: Game, Makarova. Simona a căzut, iar șansele să mai revină în acest set sunt aproape de zero. De regulă Halep revine în setul următor, dar rareori în același set. Rămâne de văzut dacă va reuși să se adune, chiar și în vederea setului al treilea.

1-3: Break, Makarova. 

1-2: Re-break, Halep. Meciul a scăzut considerabil, cu toate că Simona este cea care a coborât la nivelul adversarei. Atunci când Simona a evoluat foarte bine, adversara nu s-a putut ridica la nivelul ei.

0-2: Break, Makarova. Simona pierde și primul game în care s-a aflat la serviciu în setul secund. Românca pare ușor lipsită de concentrare. Se întâmplă ceva în jocul Simonei, în condițiile în care ea poate avea o evoluție sclipitoare, după care urmează o cădere totală.

Apare și statistica primul set Halep vs Makarova: lovituri câștigătoarea 6-2, erori neforțate 12-10.

0-1: Game, Makarova. Rusoaica își apără punctele cu îndârjire, cu toate că românca a condus-o cu 30-0.

Începe setul al doilea.

6-3: Game, SET, Halep. Românca a reușit 3 ași în primul set, dar și 4 duble greșeli.

5-3: Re-break, Halep. Simona reușește foarte rapid să treacă peste jocul prost din game-ul precedent și și-a depășit din nou adversara.

4-3: Break, Makarova. Nimic nu a funcționat în acest game pentru româncă. Nici reverul, nici serviciul nu au mai fost la nivelul de până acum.

4-2: Game, Makarova. Simona a revenit în acest game al rusoaicei, deși condusă la început, însă Makarova a rezist uluitor unui asalt al său. 

4-1: Game, Halep. Românca rezistă bine unui prim atac dat de rusoaică pe serviciul său. Makarova a devenit mai agresivă, și-a scos armele. Cu toate acestea un singur punct i-a smuls Simonei.

3-1: Game, Makarova. Rusoaica face primul game, cu toate că Simona a condus-o cu 30-0. Românca face unele greșeli neforțate, care au costat-o de-a lungul carierei sale puncte importante. 

3-0: Game, Halep. Simona a reușit un prim game alb, pe care l-a închis cu un as. Joc foarte bun, foarte agresiv, făcut de ea. Rusoaica arată că se teme de reverul Simonei, mai ales după ce românca a câștigat câteva mingi importante la retur. Mesajul româncei a fost clar: Cât sunt aici, nu vei câștiga.

2-0: Break, Halep. Românca a condus 30-0, după care a revenit adversara. După trei erori neforțate ale româncei, singura soluție a fost să o ia la țintă pe Makarova, forțând-o astfel și pe rusoaică să greșească.

1-0: Game, Halep. Românca începe bine meciul, cu un prim game câștigat pe propriul serviciu.

0-0: A început meciul. Simona are primul serviciu. Meciul are o miză uriașă, un al doilea eșec în fața Makarovei, la al doilea turneu consecutiv, fiind de neconceput pentru o jucătoare care aspiră la titlul mondial, sau la câștigarea unui Grand Slam.

Jucătoarele au intrat pe teren, iar acum își fac încălzirea. În meciul anterior, pe arena centrală, Muguruza a eliminat-o pe partenera sa de dublu, Navarro.

—-

UPDATE 17.22 Meciul Halep – Makarova va începe cu întârzieri, cu toate că în sesiunea de seară era prima partidă de pe arena centrală. În schimb a durat mult meciul Garbinei Muguruza, care a eliminat-o pe Suarez Navarro și s-a calificat în semifinale. Ar putea-o întâlni în ultimul act chiar pe Simona Halep.

Simona (4 WTA), cap de serie numărul 1, joacă, joi, împotriva Ekaterinei Makarova (9 WTA), a 6-a favorită, în sferturile turneului Premier 5 de la Dubai.

——-

Simona Halep o reîntâlnește, joi, pe fosta sa adversară din sferturile Australian Open 2015, Ekaterina Makarova (Rusia, 26 de ani). În meciul de la Melbourne (Australia), rusooaica a produs șocul turneului, după ce a eliminat-o pe Halep în doar două seturi, scor 6-4, 6-0. De această dată românca are șansă unei revanșe, ea declarând că va face tot posibilul să câștige.

Citește și Simona Halep s-a calificat în sferturi, la Dubai, după 6-4, 6-3 cu Pironkova. Ce spune românca despre viitoarea adversară

În optimi, Halep a trecut de bulgăroaica Țvetana Pironkova (47 WTA), scor 6-4, 6-3, în timp ce Makarova a învins-o pe Zarina Dias (Kazakhstan, 33 WTA), cu scorul de 6-3, 6-4.

Halep și Makarova s-au întâlnit de două ori până acum, scorul fiind de 1-1. Înaintea partidei de la Melbourne, cele două s-au mai întâlnit în sferturile turneului de la New Haven (SUA), când Halep se impunea cu scorul de 6-1, 7-6 (6). 

Meciul de joi este unul cu o miză foarte importantă pentru Simona. În primul rând românca trebuie să dispute cel puțin finala pentru a rămâne în cărți la lupta pentru locul 3 mondial, pe care l-a pierdut săptămâna aceasta. În al doilea rând, Makarova este cea mai puternică adversară pe care Halep o întâlnește în acest an, iar o revanșă în fața ei, după eșecul din Australia, ar cântări foarte mult.

Turneul Premier 5 de la Dubai este dotat cu premii de 2,5 milioane de dolari. În timp ce deținătoarea trofeului, Serena Williams, a fost eliminată, Halep își apără, tot la Dubai, punctele câștigate, anul trecut, la Doha (situație apărută după înlocuirea turneului de la Doha cu cel de la Dubai în ierarhia WTA).

Citește și Tenis Dubai: "Uite cu cine s-a întâlnit Simona Halep după meci." Ce scrie WTA

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă