12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep va juca finala Turneului Campioanelor cu Williams, duminică ora 13.00....

Simona Halep va juca finala Turneului Campioanelor cu Williams, duminică ora 13.00. Românca, locul 3 WTA, după 6-2, 6-2 cu Radwanska!

Simona Halep a obținut o calificare istorică în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a trecut, în semifinală, de Agnieszka Radwanska, scor 6-2, 6-2. În actul final, duminică, de la ora 13.00 (ora de iarnă România), Halep se va întâlni din nou cu Serena Williams, pe care a învins-o în Grupa Roșie. Românca termină anul pe locul 3 WTA, după calificarea în finală.

"Sunt foarte încântată să fiu în finală. Nu mă așteptam la acest lucru. În fiecare zi am încercat să-mi fac treaba, să muncesc, să fac cel mai bun tenis al meu. Și ea este o mare jucătoare. Mă simt minunat. Știam că trebuie să alerg mult, știam că și ea aleargă foarte bine, voiam doar să joc repede și să termin punctul din interiorul terenului. Serviciul m-a ajutat. Vreau să mă bucur de cel mai bun tenis al meu de săptămâna aceasta", a declarat Halep după meci.

Întrebată de reporterul WTA cum va fi meciul de mâine ea a declarat că va fi unul diferit. "Mâine e o zi nouă, meci nou. Să vedem ce se întâmplă. Sunt pregătită pentru orice. Voi fi și mai concentrată"

Simona Halep a trecut de Radwanska la capătul unui meci destul de strâns în prima parte, în ciuda scorului de pe tabelă. Românca nu a forțat foarte mult și a reușit să câștige după ce și-a dominat adversara la toate capitolele, mai ales în setul al doilea.

Simona Halep și Serena Williams s-au mai întâlnit în Grupa Roșie a acestui turneu, atunci cân americanca a suferit cea mai drastică înfrângere in cariera sa, scor 6-0, 6-2. Tot în semifinale, Williams a trecut de Wozniacki, scor 2-6, 6-3, 7-6 (8/6).

Live Text Halep – Radwanska: 6-2, 6-2

6-2: MECI, Halep.

5-2: Game, Radwanska. Poloneza a mai câștigat un game pentru a rămâne în meci. Urmează serviciul româncei și eventual o calificare istorică în finala turneului.

5-1: Game, Halep. Românca, aproape de o calificare istorică în finala turneului.

4-1: Break, Halep.

3-1: Break, Radwanska.

3-0: Break, Halep. Al patrulea break pentru româncă în acest meci. Radwanska nu dă semne că ar mai putea reveni, chiar dacă în acest turneu a întors scorul chiar și de la 1-5.

2-0: Game, Halep.

1-0: BREAK, Halep. Românca începe perfect și setul al doilea, cu un break.

Începe setul al doilea. Tot poloneza servește prima.

6-2: SET, Halep. Românca își adjudecă primul set, însă runda a doua se anunță una mult mai dificilă. Aga a demonstrat în repetate rânduri că poate reveni chiar și de la 5-1. Halep a avut 3 duble greșeli și 2 ași în primul set.

5-2: Game, Radwanska. 

5-1: Game, Halep. Meciul s-a rupt în favoarea româncei și din acest moment este greu de crezut că Halep ar mai putea pierde primul set. Tehnic, jocul româncei este absolut impecabil. Aga rămâne însă o jucătoare foarte periculoasă, cu un joc spectaculos, după cum ne-a obișnuit.

4-1: Break, Halep. Radwanska are o intuiție foarte bună, motiv pentru care Halep își construiește cu greu punctele, însă nu este suficient pentru a o doborâ pe româncă.

3-1: Game, Halep. Românca salvează o minge de break și reușește și primul său as în această partidă. Poloneza comite greșeli neforțate la unele mingi lente trimise de Halep. Ar putea fi și acest lucru un punct pe care să-l speculeze românca în continuare. Radwanska se descurcă în schimb foarte bine la mingile lungi.

2-1: BREAK, Halep! Acesta este un prim moment în care meciul se poate rupe, iar Halep poate obține un avans consistent pe tabelă. Cheia acestui meci va fi agresivitatea. De asemenea va fi important ca Halep să facă ce știe ea mai bine, să-și plimbe adversara stânga-dreapta.

1-1: Game, Halep. Românca restabilește egalitatea. Cele două încă joacă destul de relaxat, fiecare câștigând pe propriul serviciu.

0-1: Game, Radwanska.

A început meciul. Radwanska are primul serviciu.

—–

UPDATE 13.05. Simona Halep și Agnieszka Radwanska intră pe teren în uralele publicului. Este cea mai important partidă în care s-au confruntat cele două, numai una va ajunge în finala cu Serena Williams. Jucătoarele încep încălzirea și în câteva minute va începe semifinala Turneului Campioanelor. Dacă va câștiga acest meci Halep va încheia anul pe locul 3 WTA.

——

Simona Halep, 4 WTA, joacă, sâmbătă, împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, 6 WTA, în semifinalele Turneului Campioanelor. Ora de începere a partidei este 13.00, aceasta având loc după semifinala dintre Williams și Wozniacki.

Citește și Serena Williams s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, după ce a trecut de Wozniacki 

Simona Halep și Agnieszka Radwanska s-au întâlnit până în prezent de 6 ori, dintre care ultimele două partide au avut loc anul acesta. Românca este condusă în întâlnirile directe cu scorul de 4-2, după cum urmează: Radwanska 6-3, 6-4 (Indian Wells 2014); Halep 7-5, 6-2 (Doha 2014); Halep 6-7(7), 6-1, 6-2 (Roma 2013); Radwanska 6-3, 6-1 (Auckland 2013); Radwanska 7-5, 6-0 (Bruxelles 2012); Radwanska 6-1, 6-2 (Australian Open 2011).

Rezultate Halep, Grupa Roșie: Halep – Bouchard 6-2, 6-3; Halep – Williams 6-0, 6-2; Ivanovici – Halep 7-6 (9/7), 3-6, 6-3.

Simona Halep a obținut calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor Singapore din poziția de lider al Grupei Roșii, cu două victorii și o înfrângere. Tot din grupa româncei a mai ajuns în semifinale și Serena Williams, care nu ar fi trecut de grupe fără ajutorul româncei. Halep, cu toate că a pierdut meciul cu Ana Ivanovici, i-a smuls acesteia un set și astfel a eliminat-o din competiție.

Vezi aici clasamentul final al grupelor dar și programul fazelor superioare ale Turneului Campioanelor

Agnieszka Radwanska s-a calificat în semifinale de pe locul al doilea al Grupei Albe. Ea a beneficiat de victoria danezei Caroline Wozniacki împotriva Petrei Kvitova pentru a putea ajunge în penultimul act.

Rezultate Radwanska, Grupa Albă: Radwanska – Kvitova 6-2, 6-3; Wozniacki – Radwanska 7-5, 6-3; Șarapova – Radwanska 7-5, 6-7 (7), 6-2.

Până acum, Halep a adunat 530 puncte WTA în cadrul acestui turneu, în timp ce Radwanska are acumulat doar 370 puncte. De asemenea și la capitolul câștiguri din Turneul Campioanelor românca stă mai bine: 463.000 dolari față de 320.000 dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă