18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialLinistea dinaintea furtunii

Linistea dinaintea furtunii

In PNL Timis arde, mocnit, un conflict care, daca va rabufni, ar putea sa destabilizeze iremediabil filiala. Presedintele Liviu Borha, chiar daca afiseaza o mina care nu tradeaza nici preocupare, nici ingrijorare, cu atat mai putin teama, pare sa fi ajuns "la cutite" cu cativa dintre membrii marcanti si, mult mai important, activi ai filialei. Primul care nu a mai suportat "regimul" a fost Ciprian Jichici, fost vicepresedinte, demisionat imediat dupa referendum. Al doilea, Traian Stancu, tot vicepresedinte, a fost trecut pe lista indezirabililor si este pasibil de suspendare, dupa declaratii belicoase la adresa liderului judetean.
Bineinteles, conducerea centrala nu putea ramane pasiva la aceste dovezi de instabilitate, mai ales ca PNL nu se simte prea bine nici la nivel national. Asa se explica, dupa unele surse demne de incredere din cadrul PNL Timis, prezenta in Timis, timp de doua zile, a lui Bogdan Olteanu, presedinte al Camerei Deputatilor. Chiar daca a incercat, in Timis, un exercitiu de imagine care sa mai spele din "pacatele" politice recente, scopul lui Olteanu pare a fi altul. si anume, acela de a aduce linistea in filiala, una serios sifonata dupa referendumul din 19 mai. Asa se ex-plica si faptul ca prima organizatie vizitata a fost cea din Lugoj, de unde s-au auzit pentru prima data voci care cereau demisia conducerii PNL Timis, acuzata de pasivitate excesiva in campania electorala. Discutiile, purtate cu usile inchise, au vizat, oficial, probleme din viata comunitatii si, neoficial, s-au axat pe limpezirea apelor si spalarea rufelor murdare in familie.
Cert este ca PNL Timis s-a discreditat inca o data, conducerea partidului dovedind ca nu este capabila sa gestioneze momente de criza, inerente in viata fiecarei formatiuni politice. A fost nevoie de cineva de la "centru" care sa vina si sa-i arate cu degetul pe vinovati, chiar daca acestia nu au fost dati, deocamdata, in vileag.
Tacerea complice a presedintelui de filiala, care a stat cuminte in stanga presedintelui Camerei Deputatilor, fara a face nici cea mai mica declaratie, arata ca discutiile n-au fost nici pe departe amicale.
Important este si momentul imediat urmator acestei nebanuite linisti din cadrul filialei, dupa cateva saptamani agitate. Va trece Liviu Borha la contraatac si-i va taxa, cu statutul in mana, pe liberalii incomozi sau va face un pas in spate, redandu-le acestora macar speranta ca lucrurile ar putea reveni la normal?
In plus, presedintele PNL va trebui, daca vrea sa aiba o viata usoara la conducerea filialei, sa-i pedepseasca pe cei care se fac vinovati de neimplicarea in campanie, daca acesta se va dovedi a fi principalul motiv al scandalului care zgaltaie din toate incheieturile organizatia liberala timiseana.

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă