12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialLiga Campionilor: Doar remiză în sferturi pentru Bayern și Barcelona

Liga Campionilor: Doar remiză în sferturi pentru Bayern și Barcelona

Sferturile Ligii Campionilor au debutat cu două remize, marți seara, ambele meciuri, atât Atletico – Barcelona, cât și Manchester United – Bayern Munchen, fiind încheiate cu scorul de 1-1. Rezultatele au luat prin surprindere grazii europei, având în vedere că Barcelona și Bayern erau cotate cu șanse mari să învingă la 1-2 goluri diferență.

Seara de marți a fost din nou una magică pe Old Trafford, acolo unde Manchester a smuls un nesperat rezultat de egalitate celor de la Bayern. "Diavolii roșii" au deschis scorul prin Vidici, în minutul 58, însă bucuria englezilor a ținut mai puțin de zece minute, Schweinsteiger reușind să restabilească egalitatea și să închidă scorul. Eroul și căpitanul lui Manchester, Vidici, va pleca de la echipă, la finalul acestui sezon, o destinație sigură pentru el fiind Serie A. 

După ce în optimi Manchester a eliminat, tot pe Old Trafford, Olympiakos cu 3-0, în turul din Grecia pierzând cu 2-0, englezii continuă să aibă o evoluție fantastică în Ligă. În schimb, în Premier League, Manchester ar putea să nu prindă nici măcar locul 5 la finalul sezonului, motiv pentru care scaunul lui Moyes se clatină. Cel mai probabil antrenorul ar putea rămâne în funcție și sezonul viitor doar dacă Manchester ajunge în finala Ligii Campionilor, ceea ce nu ar fi un scenariu imposibil.

În celălalt colț al Europei, în Spania, Atletico a făcut de asemeni o seară mare în fața propriilor fani. Diego Costa a deschis scorul pentru madrileni, în minutul 56, însă, la fel ca la Manchester, oaspeții au egalat la doar câteva minute distanță. De această dată salvatorul Barcelonei a fost Neymar, care a înscris, pentru scorul finala de 1-1, în minutul 71. La fel ca și în cealaltă partidă calificarea se va juca în retur, deocamdată niciuna dintre echipe nereușind să își rezerve un avantaj pe tabelă.

Confruntarea dintre cele două cluburi spaniole este una și mai aprinsă în Primera Division, acolo unde Atletico este pe primul loc, urmată de Barcelona, la doar 1 punct distanță. Cu doar câteva etape înainte de finalul sezonului ambele echipe luptă meci de meci pentru victorie, așteptând greșeala adversarului. Însă bătălia finală va fi chiar în ultimul meci al sezonului, când se vor întâlni Barcelona cu Atletico.

Regalul de fotbal continuă, miercuri, în Liga Campionilor

Real Madrid – Borussia Dortmund (ora 21.45)

PSG – Chelsea (ora 21.45)

Cea de a treia contracandidată la titlu, în Spania, Real Madrid debutează miercuri seară în sferturile acestei ediții a Ligii Campionilor, urmând să întâlnească din nou o echipă germană, Borussia Dortmund. Partida dintre cele două este vedeta acestei seri, Real fiind eliminată, anul trecut, în semifinale, tot de Borussia Dortmund. Echipa lui Ronaldo își dorește revanșa de această dată, iar eliminarea lui Schalke, în optimi, cu scorul general de 9-2, sună deja ca o declarație de război împotriva următoarea adversare germane a "galacticilor".

Ibrahimovic declara că Chelsea este favorită clară în întâlnirea cu PSG, cele două echipe urmând să dispute prima manșă tot în această seară. Totuși PSG a demonstrat că a devenit o adevărată forță a fotbalului european, în optimi reușind să treacă de Bayern Leverkusen cu scorul general de 6-1. Rămâne de văzut dacă investițiile masive ale șeicilor din spatele PSG vor cântări mai mult decât banii lui Abramovic, aptronul lui Chelsea.

Cu doar dpuă etape înainte de marea finală din 25 mai, disputată la Lisabona, în competiție sunt reprezentate din nou doar cele mai puternice campionate ale Europei: Spania (3 echipe), Anglia și Germania (câte două echipe de fiecare), Franța (o echipă). Lipsește fotbalul italian, care însă a avut numeroase probleme în ultimii ani, mai ales că toate cluburile de tradiție, precum Juventus sau AC Milan, trec printr-o serie de schimbări la nivel de lot, chiar și de conducere. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă