20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialLiderul socialiştilor din PE, pesimist în legătură cu aderarea României şi Bulgariei...

Liderul socialiştilor din PE, pesimist în legătură cu aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Liderul socialiştilor din Parlamentul European, Martin Schulz, a declarat că Bulgaria şi România nu vor fi incluse în spaţiul Schengen în 2011, dacă nu îşi vor îndeplini obligaţiile privind combaterea crimei organizate, reforma justiţiei şi problema romilor, relatează site-ul Novinite.com.

“Avem multe probleme cu imigranţii, în special minoritatea romă, (probleme) care vor avea un rol-cheie în Franţa”, a apreciat el, preluat de Mediafax.

“Cred că (Nicolas) Sarkozy (preşedintele Franţei, n.red.) va încerca să evite această dezbatere înaintea următoarelor alegeri. În Germania, situaţia este aproape aceeaşi, dar principala problemă nu o reprezintă romii, ci muncitorii imigranţi”, a adăugat Schulz, preşedinte al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, într-un interviu pentru postul naţional de radio, în timpul unei vizite la Sofia.

Potrivit acestuia, aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen în martie 2011 depinde în totalitate de reformele sale în domeniul justiţiei şi luptei împotriva crimei organizate.

“Doar după ce Bulgaria dovedeşte că a făcut un pas uriaş înainte în combaterea crimei organizate şi în implementarea unor reforme în justiţie, ea poate spera la o şansă de a adera la spaţiul Schengen în martie 2011. În caz contrar, va trebui să mai aşteptaţi”, a subliniat Schulz.

Cele mai citite

Novak Djokovic, calificare fără emoții în turul al treilea de la Roland Garros

Novak Djokovic s-a calificat fără emoții în turul al treilea la Roland Garros după ce l-a învins în trei seturi pe spaniolul Roberto Carballes...

Infecție cu norovirus: ce este, simptome, tratament

Infecția cu norovirus este una dintre cele mai comune probleme ce apar, la copii și adulți, deopotrivă, în special în sezonul rece. Fiind un...

Rusia – Ucraina, ziua 827. Voluntarii ruși din “Freedom of Russia Legion” donează echipament pentru armata Ucrainei

Cetățeni ruși care fac parte din gruparea "Freedom of Russia Legion" au prezentat o donație de echipamente militare care urmează să fie livrate armatei ucrainene. Evenimentul s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă