20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialLiderul opoziţiei spaniole îi cere premierului Mariano Rajoy să demisioneze

Liderul opoziţiei spaniole îi cere premierului Mariano Rajoy să demisioneze

Liderul opoziţiei socialiste spaniole Alfredo Perez Rubalcaba i-a cerut duminică premierului de dreapta Mariano Rajoy să demisioneze, după ce numele acestuia a apărut într-un scandal de corupţie, relatează AFP, conform Mediafax.

Mariano Rajoy “trebuie să renunţe la preşedinţia Consiliului de Miniştri”, deoarece “nu poate să facă faţă situaţiei foarte grave cu care se confruntă Spania”, a declarat Rubalcaba pentru presă, fără să ceară în mod expres alegeri anticipate.

Rajoy a negat cu fermitate, sâmbătă, că ar fi primit sume de bani nedeclarate, dezminţind informaţii publicate joi de cotidianul El Pais, care cita numele său pe o listă cu presupuşi beneficiari ai unor plăţi cu caracter ocult.

“Niciodată, repet, niciodată nu am primit şi nici nu am distribuit bani la negru”, a subliniat el în faţa conducerii Partidului Popular (PP), pe care îl conduce începând din 2004.

În contexul în care acest caz de corupţie a declanşat un val de indignare populară, premierul spaniol a exclus o eventuală demisie şi a anunţat că îşi va publica, în curând, declaraţia de avere.

Rajoy “nu ne poate conduce ţara în acest moment delicat. Prezenţa sa (la conducerea Guvernului) nu va permite soluţionarea crizei politice”, a adăugat Rubalcaba, cerându-i să “renunţe la preşedinţia (Consiliului de Miniştri) pentru a lăsa locul altui şef de Guvern”.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă