11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderii Congresului, discuții la Casa Albă pe tema crizei din Irak

Liderii Congresului, discuții la Casa Albă pe tema crizei din Irak

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a invitat pe cei patru lideri ai Congresului să se prezinte la Casa Albă miercuri pentru discuţii pe tema crizei irakiene, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Cei "patru mari" ai Congresului, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi liderul minorităţii democrate, John Boehner şi Nancy Pelosi, dar şi liderul majorităţii democrate şi cel al minorităţii republicane la Senat, Harry Reid şi Mitch McConnell, sunt aşteptaţi la Casa Albă pentru consultări, miercuri, la 19.00 GMT (22.00, ora României), au confirmat, marţi, Casa Albă şi mai multe surse parlamentare.

"Preşedintele va continua în următoarele zile să se consulte (atât) cu echipa de securitate naţională", cât şi cu "aleşi ai Congresului", a anunţat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Preşedintele a cerut echipei sale de securitate naţională să dezvolte o paletă de opţiuni", a spus el.

Mitch McConnell "i-a cerut preşedintelui să ne informeze cu privire la o strategie şi un plan", a anunţat purtătorul său de cuvânt.

Începând de săptămâna trecută, preşedintele american evaluează opţiunile militare şi de altă natură de care dispune în vederea ajutorării Guvernului irakian în faţa ofensivei combatanţilor jihadişti din Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL). Aceste opţiuni ar putea include atacuri aeriene cu avioane de vânătoare sau avioane fără pilot, sporirea ajutorului furnizat Bagdadului (formare, informaţii) şi chiar o cooperare cu Iranul.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă