15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLegături periculoase între baronul Duicu şi Cristian Buşoi

Legături periculoase între baronul Duicu şi Cristian Buşoi

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Cristian Bușoi, a fost interceptat în dosarul penal al președintelui CJ Mehedinți, Adrian Duicu, trimis luni în judecată pentru fapte de corupţie.

Potrivit interceptărilor depuse la dosarul de trimitere în judecată a baronului de Mehedinţi, Cristian Bușoi ar fi oferit foarte mulți bani Casei Județene de Asigurări de Sănătate din acest judeţ. Adrian Duicu ar fi deținut o clinică privată în județul Mehedinți, iar cei doi s-ar fi întâlnit la sfârșitul anului 2013. În urma întâlnirii, bugetul CJAS Mehedinți a fost suplimentat cu o sumă mai mare chiar decât cea alocată Bucureștiului, mai mult de 10 la sută din bugetul pe țară al asigurărilor de sănătate fiind alocat în Mehedinți.

„Nu mai știu de ce m-am întâlnit cu Duicu, trebuie să mă uit în agendă”, a spus Cristian Bușoi, într-o intervenție telefonică la televiziune. Acesta a precizat că în perioada în care era președinte al CNAS mulți președinți de consilii județene îi cereau suplimentarea bugetelor CJAS.

Convorbirea dintre Cristian Bușoi și Adrian Duicu a fost interceptată pe 18 iunie 2013, după ce liberalul fusese numit în fruntea CNAS. Iată câteva fragmente:

Adrian Duicu: „Cristi, eu am făcut la Consiliul Județean un lucru… Pe fiecare hârtie care reprezintă… un lucru foarte serios, semnezi un contract mare, semnezi nu știu ce, eu i-am pus jos pe bandă… o bandă jos și scrie acolo o chestie de asta, o să-ți spun cum am scris eu: acest document este întocmit de cutare și cutare și-și asumă întreaga responsabilitate din punct de vedere legal și nu știu cum… Scrie patru fraze jos, pe ultima… las tot timpu’… Da’ numai pe documente extrem de importante. Chiar dacă semnează el documentu’… că în fișa postului are ­responsabilitate să semneze documente sub tine, știi? E! Faptu’ că o pui pe ea să scrie un paragraf acolo… acest document este întocmit de Lidia Popescu și cutare, cutare, responsabil cutare… își asumă întreaga răspundere cu privire la legalitatea și… nu știu cum dracu’… a documentului.

Cristian Bușoi: Îhî. Îhî. Păi, îmi dai tu textu’.

Adrian Duicu: Da. Și când scrii treaba asta, Cristi, pe hârtie, îți spun că o să vezi funcționaru’ cum are o altă ­responsabilitate și altfel gândește.

Cristian Bușoi: Da. Nu te deroga pe tine de…

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc după adoptarea ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară și înainte de redistribuirea bugetului CNAS.

Cristian Bușoi a fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în perioada iunie 2013 – februarie 2014, iar în prezent este europarlamentar PNL.

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă