15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialLazio nepedepsita in urma insultelor adresate lui Mutu

Lazio nepedepsita in urma insultelor adresate lui Mutu

Tribunalul Sportiv din Italia nu a luat nicio masura impotriva clubului Lazio Roma dupa episodul in care suporterii au folosit sloganuri rasiste la adresa lui Adrian Mutu, la meciul cu Fiorentina, disputat la 3 noiembrie in Seria A, informeaza Hotnews. Internationalul roman a fost insultat de fanii laziali care i-au strigat: "Mutu, esti un tigan de rahat!".

Lazio juca pe Stadionul Olimpico din Roma cu Fiorentina in etapa a 11-a a campionatului italian. In minutul 68, antrenorul oaspetilor, Prandelli il arunca in joc pe Adrian Mutu, moment in care suporterii gazdelor incep sa-l apostrofeze pe internationalul roman, gasit si el "vinovat" de presupusa crima comisa in Italia de compatriotul sau, Romulus Mailat. "Mutu esti un rahat !" si "Tigan de rahat !" sunt doar cateva dintre scandarile cu tenta rasista, folosite de suporteri laziali la adresa lui Adrian Mutu.

La randul sau, "Gazzetta dello Sport" a notat la acea vreme: "este ultima idiotenie a escaladarii xenofobiei ce a lovit Roma".

Din fericire pentru Lazio, Tribunalul Sportiv din Italia nu a luat nicio masura impotriva clubului. Judecatorul a declarat ca a analizat atent cazul, a vorbit cu delegatul trimis la meci si a vizionat imaginile difuzate de televiziunile italiene, considerand ca scandarile fanilor lui Lazio nu au denigrat imaginea, nationalitatea sau originea etnica a fotbalistului roman.

In schimb, Juventus a fost amendata cu 20.000 de euro dupa ce suporterii torinezilor l-au numit "tigan" pe atacantul suedez al formatiei Internazionale Milano, Zlatan Ibrahimovici, la o partida disputat tot in cadrul etapei a 11-a.

Cele mai citite

Creditele ipotecare au crescut cu 29% în primul trimestru din 2024

Creditele ipotecare noi acordate în primele trei luni ale acestui an au totalizat aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel naţional, în creştere cu...

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...
Ultima oră
Pe aceeași temă