36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialLacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

Firma din al cărei sediu au fost coordonate cele mai controversate afaceri din mandatul de ministru

al Monicăi Iacob Ridzi a intrat în procedură de faliment.

Tribunalul Bucu­reşti a admis recent cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Red Apple Communication, avocatul Gheorghe Piperea declarând pentru RL că decizia are la bază datoriile pe care firma le-a acumulat către bugetul de stat. Unul dintre acţionarii Red Apple Communication este chiar Ioana Vârsta (25%), aceasta fiind anchetată de procurorii anticorupţie în dosarul fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi. Vârsta a intrat în vizorul DNA după ce, în calitate de consilier al lui Ridzi, a gestionat controversatul eveniment „2 mai” din 2009 de la Costineşti.

Negocieri la sediu

La începutul lunii aprilie 2009, Vârsta a iniţiat, la sediul societăţii Red Apple Communication din Bucureşti, o întâlnire cu reprezentanţii firmei, în cursul căreia ar fi promis că va facilita încheierea unui contract cu MTS având ca obiect organizarea de manifestări dedicate Zilei Naţionale a Tineretului, în data de 2 mai. În aceeaşi perioadă, susţin procurorii DNA, Ioana Vârsta, prin intermediul lui Alexandru Stancu, reprezentant al societăţii Red Apple Communication, a comandat în numele acestei firme 130.000 de baloane personalizate, 24.000 de tricouri, 24.000 de şepci, 10.000 de brelocuri şi 45.000 de pixuri. Beneficiari au fost societăţile Noral Development şi Up Date Advertising. Tot la cererea Ioanei Vârsta, Alexandru Stancu i-a contactat pe Iacobescu şi pe George Răzvan Nica-Udangiu, administratori la Artisan Consulting şi Compania de Publicitate Mark – firmele cu care a  lucrat Ridzi, solicitându-le să achite în avans sume de bani către furnizorii precizaţi. Administratorii celor două firme au refuzat să facă acest lucru pe motiv  că nu încheiaseră contractul cu Ministerul Tineretului. În cele din urmă, afacerea s-a rezolvat în aşa fel încât personajele implicate au intrat în atenţia DNA.

INSOMAR, acţionar la Red Apple Communication

Firma Red Apple Communication l-a avut ca administrator pe Horia Mihălcescu, fost purtător de cuvânt al Petromservice chiar în perioada în care Sorin Ovidiu Vîntu era consilier financiar al companiei. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Red Apple nu a depus bilanţul anual pe 2006, 2007 şi 2008. Horia Mihălcescu este şi acţionar în Red Apple cu 25%, la fel ca Ioana Vîrsta. Celălalt acţionar este Institutul Naţional pentru Studii de Opinie şi Marketing, adică SC Insomar SA, care deţine 50% din agenţia de comunicare. Insomar este institutul de sondare a opiniei publice, controlat din umbră de Sorin Ovidiu Vântu. 

Anchetatorii arătau că fostul ministru Monica Iacob Ridzi a cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi făcut consiliera sa Ioana Vârsta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă