27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialKVITOVA s-a retras din turneul de la Shenzhen. BEGU devine a doua...

KVITOVA s-a retras din turneul de la Shenzhen. BEGU devine a doua favorită

Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie 2, se alătură altor jucătoare care s-au retras din turneele la care participă la acest început de sezon, informează Mediafax.

Sportiva cehă a abandonat după un set, pierdut cu 2-6 în fața chinezoaicei Saisai Zheng, 72 WTA, în prima manşă a competiţiei de la Shenzhen.

"Sunt dezamăgită că trebuie să mă retrag din cauza unui virus stomacal. M-am simţit rău şi nu am mai putut continua. Le cer iertare fanilor şi organizatorilor acestui fantastic eveniment", a scris, marţi, Kvitova, pe contul ei de Twitter.

În aceste condiţii, Irina Begu, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 3, devine a doua favorită a turneului, după poloneza Agnieszka Radwanska, locul 5 WTA, la turneul câştigat anul trecut de Simona Halep, bucureşteanca fiind calificată în turul secund.

Simona Halep, locul 2 WTA, Maria Şarapova, locul 4 WTA, ambele participante la turneul de la Brisbane, şi Serena Williams, locul 1 WTA, la Cupa Hopman, au acuzat şi ele probleme medicale şi au decis, marţi, să se retragă. Românca şi rusoiaca au făcut-o înainte de a intra pe teren, în timp ce americanca a abandonat meciul cu Jarmila Wolfe (Australia), din Grupa A de la Cupa Hopman, la scorul de 5-7, 1-2.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Liderii G7 avertizează dur China să nu mai sprijine Rusia: “permite” războiul acesteia în Ucraina

Sprijinul acordat de China Rusiei "permite" războiul acesteia în Ucraina, au avertizat vineri liderii celor mai avansate economii ale lumii, într-o înăsprire a tonului...

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă