12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialKrichbaum: Reducerea taxelor în România, nepotrivită

Krichbaum: Reducerea taxelor în România, nepotrivită

Reducerea taxelor dispusă de guvernul român este nepotrivită, având în vedere că România riscă să piardă 6.6 miliarde de euro din fondurile europene până la sfârşitul lui 2015, a declarat, vineri, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, scrie Mediafax. 

“Ştiţi, probabil, că la sfârşitul acestui an există riscul ca România să piardă 6.6 miliarde de euro (din fondurile europene- n.r), ceea ce ar fi mare păcat. În opinia mea, în acest context, reducerea taxelor nu este potrivită pentru că se pune întrebarea cum anume se va putea face cofinanţarea pentru atragerea fondurilor europene”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu Traian Băsescu, la sediul Mişcării Populare.

Citeşte şi: Krichbaum: România îndeplineşte criteriile Schengen, dar corupţia rămâne o problemă

Gunther Krichbaum a afirmat că România are un potenţial uriaş de care speră că românii se vor bucura într-o bună zi, fâcând trimitere la politicile bugetare şi la necesitatea atragerii fondurilor europene. “România are un potenţial uriaş şi sper că într-o zi oamenii de aici vor putea beneficia de el. Din acest motiv este nevoie şi de sprijinul nostru. În special, atunci, când mă gândesc la politicile bugetare şi cât este de necesară atragerea fondurilor europene”, a declarat Gunther Krichbaum.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag a mai spus că se bucură să îl revadă pe Traian Băsescu şi că îl sprijină pe acesta “într-o perioadă dificilă şi cu multe provocări pentru România”. “El are şi sprijinul meu pentru că suntem într-o perioadă dificilă în ceea ce priveşte ţara voastră, sunt multe provocări”, a spus ofcialul german, apreciind că Traian Băsescu conduce într-un mod “foarte responsabil” MP.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă