12.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialKremlinul a primit de la OSCE o ”Foaie de parcurs” pentru rezolvarea...

Kremlinul a primit de la OSCE o ”Foaie de parcurs” pentru rezolvarea crizei

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a trimis Rusiei o ”foaie de parcurs” pentru soluționarea crizei din Ucraina, informează RIA Novosti, conform Mediafax.

"Moscova a primit o «foaie de parcurs» prin canale diplomatice. Este necesară o perioadă de timp pentru studierea rapidă" a acestuia, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, care nu oferă alte informaţii despre document. Peskov a anunţat anterior că Rusia analizează situaţia în întregime.

Informaţia apare după ce preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit miercuri pe preşedintele OSCE, elveţianul Didier Burkhalter, la Moscova, unde au discutat despre criza ucraineană.

Ambasadorul francez în Rusia Jean-Maurice Ripert a declarat anterior pentru agenţia rusă de stat că OSCE a discutat un "pachet de măsuri în vederea dezescaladării" crizei din estul Ucrainei. Ambasadorul a subliniat că alegerile prezidenţiale anticipate programate la 25 mai în Ucraina şi formarea unui nou Guvern ucrainean reprezintă paşi-cheie în soluţionarea crizei.

Rusia, care refuză să recunoască autorităţile interimare instalate la Kiev după îndepărtarea fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici de la putere, a considerat până acum "absurdă" organizarea alegerilor în contextul violenţelor actuale, soldate cu zeci de morţi.

Occidentalii, care consideră crucial ca scrutinul din 25 mai să se desfăşoare corect, acuză Rusia că face totul pentru a destabiliza Ucraina şi a împiedica organizarea alegerilor.

Cele mai citite

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă