6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialKlaus Iohannis, la ședinta de validare de la CCR: Este nevoie de...

Klaus Iohannis, la ședinta de validare de la CCR: Este nevoie de revizuirea Constituției

Președintele ales Klaus Iohannis a declarat vineri la ședinta de validare a alegerilor prezidențiale organizată de CCR că este nevoie de revizuirea Constituției.

”În acest cadru festiv şi în faţa Curţii Constituţionale daţi-mi voie câteva cuvinte legate de Constituţia României şi preşedintele României: avem o Constituţie care e bună. Este sigur nevoie de o revizuire a Constituţiei din diferite motive pe care nu vreau să le enumăr acum, dar se impun anumite modificări şi pentru a o aduce în acord cu stări de fapt, dar şi pentru a elimina unele incertitudini”, a spus președintele ales.

Klaus Iohannis a susținut că va fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei, el mulţumind tuturor celor care au votat în 2 şi 16 noiembrie.

"Vreau să vă spun cu toată ferminatea, astăzi, aici, că voi fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei. Voi demonstra ce am vrut să spun atunci când m-am prezentat în faţa electoratului cu afirmaţia «vreau să reconectez preşedintele României la Constituţie", a spus Iohannis, în discursul rostit în cadrul ceremoniei.

„Remarc că acum după 25 ani de la Revoluția Română se încheie o etapă. Românii, prin votul lor, au spus foarte clar stop și de la capăt. Privesc cu toată răspunderea drumul greu care ne așteaptă la capătul căruia se află România puternică. Le spun românilor că se poate, se poate contrui o Românie puternică și prosperă. Nu se poate de azi pe mâine. Le vom contrui în timp și pas cu pas”, a spus Klaus Iohannis.

El a arătat că priveşte cu toată răspunderea drumul ”greu care ne aşteaptă” şi la capătul căruia se află ”România prosperă şi puternică”.

”Le spun românilor încă o dată azi, aici, cu ocazia validării rezultatului alegerilor, că se poate, se poate construi o Românie prosperă şi puternică. Nu se poate nici de azi pe mâine, nici peste noapte. Vom construi România lucrului bine făcut în timp şi pas cu pas”, a mai spus președintele ales, făcând astfel referire la sloganul cu care a câştigat alegerile şi la titlul cărţii autobiografice pe care a lansat-o în campanie.

Curtea Constituțională (CC) a validat, vineri, rezultatul alegerilor prezidențiale și a confirmat mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis. Ceremonia a avut loc începând cu ora 12:00 şi la ea a fost invitat şi actualul şef al statului, Traian Băsescu. 

Cele mai citite

Macron este „ extrem de fericit” de eliberarea a trei minori franco-israelieni

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat luni seara că este "extrem de fericit" de eliberarea a trei minori franco-israelieni deţinuţi de Hamas, adăugând că...

Vinurile spumante românești câștigă teren pe piețele externe

Concursul de Vinuri Spumante Românești, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 5, își va disputa în premieră finala în 2 capitale europene simultan:...

Israelul anunță că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni

Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat în cursul nopţii trecute că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni, la câteva ore după ce Hamas a eliberat...
Ultima oră
Pe aceeași temă