17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis felicită Timişoara pentru titlul de Capitală Culturală Europeană: „Orașul luminilor”...

Klaus Iohannis felicită Timişoara pentru titlul de Capitală Culturală Europeană: „Orașul luminilor” va face România să strălucească și mai mult peste hotare

Preşedintele Klaus Iohannis a feclitat, sâmbătă, oraşul Timişoara pentru desemnarea sa drept Capitală Culturală Europeană 2021. Şeful statului a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că oraşul de pe Bega este un loc al multiculturalității și al deschiderii către nou, în care diversitatea are farmecul său aparte.

Felicitări Timișoarei pentru reușită! Să câștigi titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 înseamnă multă muncă, voință și dedicație din partea autorităților și a întregii comunități deopotrivă. Îmi aduc aminte cu drag de experiența Sibiului în 2007. A fost un an de triumf, iar cel mai important este că Sibiul a rămas pe marea scenă culturală a Europei și continuă să atragă noi și noi vizitatori. Timișoara este pentru mine un oraș al libertății, al tinereții, al amintirilor despre cazarmă, despre anul 1989, când, urmând exemplul timişorenilor, am ieşit şi eu în stradă. Este un loc al multiculturalității și al deschiderii către nou, în care diversitatea are farmecul său aparte. Mă bucur nespus de mult că „Orașul luminilor” va face România să strălucească și mai mult peste hotare!”, este mesajul integral transmis de Klaus Iohannis.

Timişoara a fost desemnată, vineri, Capitală Culturală Europeană 2021, de un juriu independent internaţional, care a ascultat, la Bucureşti, prezentările finale ale celor patru oraşe finaliste.

Citeşte şi Capitala Banatului a fost aleasă Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Au intrat în finală Cluj-Napoca, Baia Mare, Timişoara şi Bucureşti

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă