12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis a fost felicitat telefonic de Angela Merkel

Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic de Angela Merkel

Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a fost felicitat telefonic, marţi, de către Angela Merkel pentru victoria în alegeri, cancelarul german asigurându-l de sprijin pe preşedintele român ales şi exprimându-şi convingerea că relațiile bilaterale vor fi aprofundate, se arată într-un comunicat de presă al PNL remis miercuri presei.

"Președintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, a fost felicitat marți, 18 noiembrie a.c., de către Cancelarul german, doamna Angela Merkel, în cadrul unei convorbiri telefonice, pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale. Doamna Merkel s-a bucurat de votul primit de Klaus Iohannis la scrutinul de duminică și a subliniat că este un semn pozitiv faptul că cetățenii români au făcut această alegere. La rândul său, președintele ales al României i-a mulțumit Cancelarului german pentru aprecieri", se arată în comunicat.

În comunicat se precizează că în cadrul discuției, oficialul german și-a exprimat convingerea că în perioada următoare vor fi aprofundate relațiile bilaterale dintre Germania și România. "Totodată, doamna Merkel l-a asigurat pe președintele ales al României de întregul său sprijin și a reiterat importanța parteneriatului dintre cele două țări în interiorul Uniunii Europene. În plus, Cancelarul german a apreciat ca foarte importantă colaborarea între București și Chișinău pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova", mai scrie Mediafax.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă