1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialUPDATE: 15 morţi şi 30 de răniţi, în urma unui atac armat...

UPDATE: 15 morţi şi 30 de răniţi, în urma unui atac armat la o universitate din Kenya

UPDATE: Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi alte aproximativ 30 rănite, după ce atacatori înarmaţi au luat cu asalt, joi dimineața, o universitate din Kenya, informează Mediafax.

———

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 30 rănite, în urma unui atac armat la o instituţie de învăţământ superior din Kenya, joi, au declarat oficiali citaţi de NBC News, informează Mediafax.

Atacatorii au “tras fără discriminare” în campusul Garissa University College și au generat, astfel, confruntări cu forţele de poliţie, a anunţat poliţia naţională din Kenya, într-un comunicat.

Centrul naţional pentru situaţii de urgenţă a declarat că două persoane au fost ucise în incident, potrivit Reuters, în timp ce Crucea Roşie kenyană a declarat că 30 de persoane au fost rănite, dintre care patru “foarte grav”.

Atacul nu a fost încă revendicat. Însă Al-Shabaab, gruparea teroristă ce are legături cu Al-Qaida şi îşi are sediul în Somalia, a comis anterior mai multe atacuri în Kenya. În 2013, aceasta a revendicat atacul de la centrul comercial Westgate din Nairobi, soldat cu peste 60 de morţi.

Atacul are loc la trei zile după ce preşedintele american Barack Obama a anunţat că va vizita această ţară est-africană în iulie.

Cele mai citite
00:01:07

VIDEO. Amploarea distrugerilor din Khan Younis din Gaza

Călătorind încet cu măgarul printre dărâmături și pe lângă clădirile avariate, Mohammed al Najar se întoarce la Khan Younis din Khuza'a. Călătoria de 8...
00:01:12

VIDEO. Un muncitor blocat în tunelul din India povestește calvarul trăit

Muncitorii blocați timp de 17 zile într-un tunel prăbușit în India au povestit, miercuri, 29 noiembrie, calvarul prin care au trecut, la o zi...

Mihaiela Iorga-Moraru și Ionuț Ardeleanu, noii șefi cheie de la DNA

Anunțul de azi al Ministerului Justiției privind numirea noilor șefi ai secțiilor cheie din DNA, DIICOT și Parchetul General, a evidențiat ocuparea unor...
Ultima oră
Pe aceeași temă