13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialKaha Bendukidze, consilierul lui Petro Poroșenko, a murit în timpul unei vizite...

Kaha Bendukidze, consilierul lui Petro Poroșenko, a murit în timpul unei vizite la Londra

Consilierul lui Petro Poroșenko, fostul ministrul georgian al Economiei Kaha Bendukidze, a murit joi seara în timpul unei vizite la Londra, au anunţat vineri colegii săi, potrivit Mediafax.

Fostul ministru georgian al Economiei a decedat joi seara în timp ce se afla în vizită la Londra, a declarat colegul său de la Universitatea liberă din Tbilisi, Vato Lejava.

"Georgia l-a pierdut pe Kaha", a scris la rândul său, pe Facebook, fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili. "Sunt şocat şi îngrozit. Un om de stat de o importanţă istorică a murit", a adăugat el.

Preşedintele ucrainean i-a adus de asemenea un omagiu consilierului său. "Le transmit sincere condoleanţe apropiaţilor lui Kaha Bendukidze, precum şi milioanelor de persoane pentru care el a fost şi va rămâne o forţă aflată la originea marilor schimbări", a scris Petro Poroşenko pe contul său de Twitter.

Potrivit lui Saakaşvili, în Ucraina aveau loc discuţii privind numirea lui Kaha Bendukidze "într-un post-cheie din Guvern". "El considera că ajutând Ucraina servea cauza georgiană", a declarat Saakaşvili.

Om de ştiinţă înainte de destrămarea URSS, Kaha Bendukidze a făcut avere în Rusia şi s-a întors în Georgia după Revoluţia Trandafirilor din 2003, care l-a înlăturat de la putere pe fostul preşedinte Eduard Şevardnadze.

El a condus reforme economice liberale în calitate de ministru al Economiei, în timpul preşedinţiei lui Saakaşvili.

Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă