17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialJurnalistul cotidianului rus Kommersant, bătut în weekend, s-a trezit din comă

Jurnalistul cotidianului rus Kommersant, bătut în weekend, s-a trezit din comă

Oleg Kaşin, jurnalistul de la Kommersant, bătut în weekend, în faţa casei sale din Moscova, s-a trezit din comă, au anunţat medicii citaţi de DPA, informează NewsIn.

“Este conştient din nou, dar nu poate vorbi încă”, au spus medicii de la spitalul unde este îngrijit acesta.

Anchetatorii speră că Oleg Kaşin, în vârstă de 30 de ani, reporter al cotidianului de afaceri Kommersant, va putea să le ofere informaţii despre atacul în urma căruia i-a fost rupte două picioare, falca şi a suferit răni interne.

Poliţia tratează cazul ca pe o tentativă de crimă.

Potrivit Federaţiei jurnaliştilor ruşi, peste 300 de membri ai presei au fost ucişi din 1991, iar majoritatea cazurilor nu au fost rezolvate. Cea mai proeminentă victimă a fost Anna Politkovskaia, împuşcată în faţa apartamentului său din Moscova, în 2006.

În urma protestelor internaţionale faţă de atacarea lui Kaşin, preşedintele Dmitri Medvedev a ordonat lansarea unei anchete şi a cerut, pentru prima dată, o apărare mai bună a jurnaliştilor.

Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...

România are aproape 6 milioane de plătitori de asigurări de sănătate și 19 milioane de beneficiari – Carmen Orban (Guvern)

​România se apropie, în acest an, de 6 milioane de plătitori de asigurări de sănătate, în condițiile în care „anul trecut erau 5 milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă