12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialJudecătorul Mustaţă, sfătuit să scape de dosarul Voiculescu

Judecătorul Mustaţă, sfătuit să scape de dosarul Voiculescu

Magistratul Stan Mustață a fost trimis în judecată pentru că solicita bani pentru soluționarea favorabilă a unor dosare penale.

Stan Mustaţă le spunea complicilor săi că urmează să dea o soluţie în dosarul lui Dan Voiculescu, însă Ion Boraciu i-a sugerat să scape de dosar, “să-i facă vânt”, magistratul formulând în acest sens o cerere de abţinere, care a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe magistratul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, pe care îl acuză că a cerut şi primit bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale.

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) deţin înregistrări ambientale în care Stan Mustaţă şi complicii acestuia – Ion Boraciu, cel despre care judecătorul spunea că îi este “prieten vechi”, Florian Alexandru, un apropiat al clanului “Cămătarii”, şi grefiera Mariana Curea – discută despre dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, pe care magistratul îl judeca, potrivit Mediafax.

“În continuare, Boraciu Ion i-a solicitat detalii inculpatului Mustaţă Stan despre dosarul penal privind pe inculpatul Voiculescu Dan: «…Și de aia m-am… îi faci amânare… cerere, nu?», «Cine-i număru’ unu acolo, tu sau…?», iar judecătorul l-a lămurit că el conducea completul de judecată («Eu. Mă dau…[neinteligibil]…»). De asemenea, Boraciu Ion şi-a manifestat disponibi­litatea de a obţine o soluţie favorabilă în respectiva cauză penală («Şi bă, în caz de ceva…», «Că e loc.»), Mustaţă Stan confirmând imediat că a înţeles corect «oferta sa»: «Da, da, da. Da»”, se arată în rechizitoriul trimis Curţii de Apel Bucureşti, care va judeca dosarul de corupţie al lui Stan Mustaţă.

Ulterior, după plecarea judecătorului Stan Mustaţă şi a grefierei Mariana Curea, Boraciu i-a spus lui Florian Alexandru că este nemulţumit de obligaţiile pe care le avea faţă de magistrat: “Eu i-am plătit lui maşinile… Eu i-am dat bani împrumut, eu atâta îţi spun… Da’ mă ţine de fraier pentru el… gloaba bătrână, vezi că e şi escroc, acuma tu l-ai observat?”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă