22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialJudecător bătut de poliţişti într-o benzinărie de pe Autostrada A1

Judecător bătut de poliţişti într-o benzinărie de pe Autostrada A1

UPDATE. Avocatul magistratului de la Judecătoria Piteşti care a reclamat că a fost bătut de doi agenţi ai Poliţiei Autostrăzi într-o benzinărie de pe A1 spune că incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale unităţii şi se poate observa că judecătorul nu a lovit şi nu a ripostat la lovituri, potrivit Mediafax.

“Incidentul a fost în interiorul benzinăriei, iar clientul meu nu se cunoştea cu cei doi agenţi de la Poliţia Autostrăzi. S-au început cercetările în acest caz, noi am şi fost solicitaţi să venim la benzinărie pentru a asista la cercetarea la faţa locului, dar când am ajuns la kilometrul 80 anchetatorii plecaseră de acolo. Există imagini de pe camerele de supraveghere ale benzinăriei de pe A1 din care rezultă că a fost o încătuşare forţată. Clientul meu nu a lovit şi nu a ripostat la lovituri, dar a fost trântit la pământ şi încătuşat în prezenţa fetiţei sale”, a declarat Alin Anton, avocatul magistratului Gabriel Apostol.

—-

Un judecător a fost agresat de doi poliţişti, într-o benzinărie, de pe Autostrada A1. Magistratul are fractura nazală şi mâna dreaptă în ghips.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş, Dănuţ Dinu, a declarat pentru România Liberă că poliţia a fost anunţată prin 112 la ora 22.45 ”cu privire la faptul că într-o benzinărie aflată la kilometrul 80 este o altercaţie între mai multe persoane. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la poliţia Topoloveni care a constat că este vorba despre o altercaţie între doi poliţişti şi un judecător. Cazul a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş”.

Cei doi poliţişti nu sunt angajaţi ai IPJ Argeş, a mai precizat oficialul. Aceştia fac parte din personalul Biroului Autostrăzi.

Judecătorul agresat de poliţişti este chiar şeful Secţiei Penale de la Judecătoria Piteşti, Gabriel Apostol.

Potrivit Mediafax, magistratul susţine că se întorcea din Capitală spre casă, împreună cu fetiţa sa în vârstă de şapte ani, iar în benzinărie ar fi exclamat “Miliţia”, într-o discuţie cu fiica sa. Ulterior, el ar fi fost atenţionat de către doi agenţi care se aflau în barul benzinăriei şi care i-ar fi reproşat că i-a jignit prin această expresie şi că le-ar fi vorbit la “per tu”.

Apostol spune că a urmat o altercaţie verbală, după care poliţiştii l-au agresat şi încătuşat sub privirile copilului său.

Magistratul mai susţine că în timpul agresiunii a fost dat cu capul de gresie şi a fost lovit cu pumnii şi picioarele, suferind răni la mâini şi la picioare şi o fractură de piramidă nazală, situaţie certificată de documentele medico-legale obţinute luni de la Serviciul Medico-Legal Piteşti.

Judecătorul mai spune că la un moment dat le-a arătat celor doi poliţişti legitimaţia de serviciu, iar atunci aceştia i-au scos cătuşele şi l-au lăsat să plece.

 

Cele mai citite

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă