3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialJoseph Daul, preşedintele PPE: Alegerile din Republica Moldova sunt cruciale pentru viitorul...

Joseph Daul, preşedintele PPE: Alegerile din Republica Moldova sunt cruciale pentru viitorul european al ţării

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European, a declarat joi că alegerile din Republica Moldova sunt "cruciale pentru confirmarea parcursului european al ţării" şi a apreciat că "PLDM este alegerea cea mai bună pentru avansarea spre un viitor mai bun pentru toţi moldovenii."

"Aceste alegeri sunt cele mai decisive din istoria Moldovei de după independenţă. Cetăţenii trebuie să decidă dacă doresc să devină un stat european sau dacă doresc să rămână în afara Europei. Sunt convins că doar o abordare pro-europeană va garanta modernizarea ţării. Un viitor european va asigura pacea, democraţia, prosperitatea, solidaritatea şi justiţia pentru toţi cetăţenii moldoveni, fără excepţie, deci şi pentru minorităţi. Și aceasta pentru că Europa uneşte, pentru că Europa nu divizează. Europa protejează şi Europa nu ameninţă", a afirmat Daul, potrivit unui comunicat al PPE.

"În contextul geopolitic regional actual, cu presiuni externe inacceptabile şi instabilitate, Moldova nu are marjă pentru a face greşeli. Cetăţenii trebuie să decidă dacă susţin reformele de succes ale guvernelor conduse de Vlad Filat şi apoi de Iurie Leancă, care au reuşit să aducă rezultate pozitive în domenii precum educaţia, justiţia, reforma poliţiei şi îmbunătăţirea infrastructurii, pe lângă Acordul de Asociere cu UE şi noul regim liberalizat de vize. Toate acestea duc la respectarea principiilor fundamentale şi la eradicarea corupţiei. Alternativa este revenirea la un sistem al haosului şi lipsei de respect pentru legi, aşa cum s-a întâmplat în timpul regimului comunist", a explicat Daul.

"Din momentul în care Moldova şi-a schimbat cursul în 2009, doar Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) prezidat de Vlad Filat a întruchipat de o manieră consistentă acest destin european şi a asigurat ca procesul integrării europene să fie finalizat. Cetăţenii moldoveni trebuie să fie conştienţi de responsabilitatea care le revine. Ei trebuie să ştie că Uniunea Europeană îşi va aprofunda parteneriatul cu Moldova doar cu condiţia ca, după alegerile din 30 noiembrie, autorităţile din Chişinău să fie reprezentate doar de forţe politice pro-europene, în special PLDM, ceea ce înseamnă excluderea forţelor anti-UE şi populiste, inclusiv a celor presupus convertite la o poziţie pro-europeană cum este Partidul Comuniştilor – o coaliţie cu Partidul Comuniştilor ar trăda destinul european al Moldovei".

"PPE, principala forţă politică în Europa, a cărei influenţă şi succese continuă să crească în rezultatul victoriilor în alegerile europene, alegerile din Ucraina şi mai recent în alegerile prezidenţiale din România, sprijină deplin partidul său membru din Moldova – PLDM. Fiecare votant care crede în valorile păcii, democraţiei şi justiţiei trebuie să participe în aceste alegeri şi să susţină PLDM", a conchis preşedintele PPE, preluat de Mediafax.

Cele mai citite

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28...

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă