3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialJoe Coker va canta in ploaie?!

Joe Coker va canta in ploaie?!

Astazi va fi prima seara a Festivalului “Cerbul de Aur”, in care vor concerta concurenti din Macedonia, Lituania, Marea Britanie, Croatia, Grecia, Romania, Italia, Georgia si Malta, prezentati de Ramona Badescu si Cosmin Cernat. Problema cea mai mare pentru organizatori, respectiv TVR, este, insa, starea vremii. La Brasov, ca in aproape toate zonele tarii, este frig si ploua.

Astfel, este greu de spus cum va fi vremea in aceasta seara a festivalului, deoarece meteorologii au anuntat ca pana la sfarsitul saptamanii vremea va fi ploioasa si friguroasa, de toamna timpurie, deoarece temperatura maxima este de 15 grade. Cu toate acestea, in saptamana precedenta, cand a fost foarte cald, s-au vandut aproape toate biletele. Asa ca ramane de vazut daca amfiteatrul din Piata Sfatului se va umple de spectatori sau acestia vor ramane acasa, in fata televizoarelor.
Pana ieri, nici numarul jurnalistilor acreditati la Festivalul “Cerbul de Aur” nu a fost foarte mare. Totusi, in aceasta seara manifestarea se va deschide oficial, avandu-i ca membri ai juriului pe Guy Fletcher – compozitor, presedintele Academiei Britanice de Drepturi de Autor, Nick Feldman – Int l Tar – Sony BMG, Jill Paulsson – Eurovision Junior, Eurovision Song Contest, Marc De Raaff – presedinte si proprietar ToCO INT l Olanda, Ande Paivalainen – producator Trust Music Finlanda, Dumitru Morosanu – director Casa de productie Mondofilm, dar si director al editiilor 1992-1997 ale Festivalului “Cerbul de Aur”, precum si Luminita Anghel – locul 1 la Festivalul “Cerbul de Aur” – editia 2001.
In prima seara de concurs, dupa ora 23,00, va concerta Joe Coker, o legenda a muzicii rock, avand 40 de ani de cariera artistica, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Din pacate pentru spectatorii Festivalului “Cerbul de Aur”, din cauza lucrarilor de pe str. Republicii, accesul in Piata Sfatului va fi mult limitat, acesta efectuandu-se pe str. Muresenilor, unde dupa ora 18.00 circulatia rutiera va fi inchisa. Au fost mobilizati sute de jandarmi si politisti, ca in fiecare an.
Cu toate ca ieri la Brasov ploua, au inceput repetitiile. Oricum, indiferent de vreme, “Cerbul de Aur” ramane un spectacol de televiziune, organizatorii avand grija sa amplaseze cat mai multe aeroterme pe scena pentru ca interpretii sa nu sufere din cauza frigului.
Nici mesterii populari nu s-au lasat intimidati de vreme si si-au anuntat prezenta in numar mare in zona Parcului Titulescu din Brasov. Vor fi prezenti peste 60 de mesteri din tara la acest targ organizat de Asociatia Creatorilor Populari din Romania, condusa de Nicolae Diaconu, care se vor stradui sa dea o atmosfera de sarbatoare festivalului pentru brasovenii care sunt sceptici si care din cauza vremii se vor misca mai greu din casa.

Cele mai citite

CSA Steaua, răpusă de Corvinul, chiar în Ghencea

Corvinul Hunedoara a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 1-0, în Ghencea, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii a II-a...

Guvernul israelian va da în continuare arme de foc civililor

Guvernul israelian va continua să furnizeze arme de foc civililor, anunţă joi premierul israelian Benjamin Netanyahu, în urma unui atac armat în zona coloniei...
00:01:03

Ben-Gvir vizitează locul unde au fost împușcături în Ierusalim

Ben-Gvir, ministrul securității naționale din Israel, vizitează locul unde au fost împușcături în Ierusalim, chiar în această dimineață, conform Reuters. Doi atacatori palestinieni au deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă