16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialJO Soci: O problemă tehnică la ceremonia de deschidere, mascată pentru telespectatorii...

JO Soci: O problemă tehnică la ceremonia de deschidere, mascată pentru telespectatorii ruşi

O problemă tehnică din timpul ceremoniei de vineri seară de pe Stadionul Fişt din Soci, şi anume ratarea deschiderii unuia din cele cinci inele olimpice, a fost mascată pentru telespectatorii ruşi, care au văzut la televizor toate cercurile deschise, relatează Mediafax.

Incidentul a avut loc în primul segment al ceremoniei. Show-ul de la Soci a fost deschis cu o “călătorie în timp” ce a arătat diversitatea ţării ce se întinde pe nouă fusuri orare şi are o populaţie de 114 milioane de locuitori. La finalul momentului, au coborât deasupra arenei “cinci fulgi de nea”, dintre care patru s-au deschis pentru a forma cercurile olimpice. Al cincilea nu s-a deschis, din cauza unei defecţiuni.

Citeşte şi: Putin a declarat deschise JO de la Soci

Telespectatorii televiziunii ruse au văzut fulgii începând să de deschidă, iar în momentul în care fulgul aflat în dreapta sus s-a blocat imaginea a fost mutată asupra publicului. După un plan cu publicul, imaginea televiziunii a revenit asupra celor cinci fulgi transformaţi în inele olimpice.

Cei 40.000 de spectatori prezenţi în Stadionul Fişt şi telespectatorii care au urmărit ceremonia transmisă prin semnalul internaţional au putut observa însă incidentul tehnic. În Rusia, transmisia TV a ceremoniei s-a făcut cu un decalaj de aproximativ 15 secunde.

Citeşte şi: GALERIE FOTO: Începe spectacolul Olimpic de la Soci

“Fulgii s-au deschis pentru a forma inelele olimpice, dar unul din inele nu a funcţionat”, au precizat organizatorii într-un comunicat.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă