12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialJaponia: Peste un milion de oameni, sfătuiţi să evacueze, din cauza taifunului...

Japonia: Peste un milion de oameni, sfătuiţi să evacueze, din cauza taifunului Roke, care se îndreaptă spre Fukushima

Update: Taifunul Roke se îndreaptă spre centrul ţării şi spre centrala Fukushima, care emite încă radiaţii în atmosferă după seismul şi tsunamiul din primăvară, relatează NewsIn. În acest context, peste un milion de oameni din Nagoya au primit recomandarea de evacuare.


Autorităţile japoneze au recomandat unui număr de 400.000 persoane să-şi părăsească locuinţele, înainte să sosească un taifun însoţit de ploi torenţiale, care poate produce reversări ale râurilor şi noi alunecări de teren, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Recomandarea a fost formulată de municipalitatea din Nagoya, situată în centrul ţării, însă evacuarea nu este obligatorie, a precizat agenţia de presă Jiji.

Taifunul Roke, cel de-al 15-lea format în acest an în apropierea Japoniei, avansează lent, însă este însoţit de rafale de vânt puternice, cu viteze de până la 144 de kilometri/oră.

Ciclonul se afla marţi la sud-vest de arhipelag, urmând să ajungă astăzi în insula Honshu, pe care o va traversa de la vest la est, potrivit previziunilor agenţiei meteorologice japoneze.

Japonia este traversată anual de numeroase taifunuri în perioada iulie – octombrie. La începutul lunii septembrie, taifunul Talas s-a soldat cu aproape 100 de morţi şi dispăruţi, afectând în principal vestul ţării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă