20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialJaponia ordonă să se doboare orice rachetă nord-coreeană ce i-ar viza teritoriul

Japonia ordonă să se doboare orice rachetă nord-coreeană ce i-ar viza teritoriul

Peninsula Coreea cunoaşte o reizbucnire a tensiunilor de la lansarea cu succes a unei rachete nord-coreene în decembrie, considerată de occidentali şi Japonia un test de rachetă, balistică, apoi a unui al treilea test nuclear în februarie, scrie Realitatea.net.

Japonia a ordonat duminică armatei sale să doboare orice rachetă nord-coreeană ce i-ar viza teritoriul, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării în timp ce, potrivit Seulului, Phenianul pregăteşte un nou test nuclear, informează AFP.

Citeşte şi Profeţiile unui agent secret

Ordinul, dat de ministrul japonez al apărării Itsunori Onodera, se va traduce mai ales prin desfăşurarea în Marea Japoniei de distrugătoare echipate cu sistemul de interceptare Aegis, a precizat purtătorul de cuvânt.

“Noi nu organizăm o conferinţă de presă specială, deoarece nu vrem să fim sub influenţa provocărilor nord-coreene şi Coreea de Nord ar avea informaţii cu privire la strategia noastră dacă vom da detalii în public”, a adăugat purtătorul de cuvânt sub condiţia anonimatului.

Citeşte şi Testarea unei rachete nucleare, amânată de SUA

“Nu există o mare probabilitate ca această rachetă să vizeze Japonia, dar am decis să ne pregătim pentru orice eventualitate”, a declarat o sursă guvernamentală agenţiei Kyodo.

Peninsula Coreea cunoaşte o reizbucnire a tensiunilor de la lansarea cu succes a unei rachete nord-coreene în decembrie, considerată de occidentali şi Japonia un test de rachetă, balistică, apoi a unui al treilea test nuclear în februarie.

Referindu-se la un nou test, ministrul sud-coreean al unificării Ryoo Kihl-Jaea a declarat luni parlamentarilor că are “semne în acest sens”

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă