15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialIstoria se repetă: Steaua, VICTIMĂ sigură la Varşovia! Vezi primele reacţii

Istoria se repetă: Steaua, VICTIMĂ sigură la Varşovia! Vezi primele reacţii

Steaua Bucureşti a remizat aseară cu Legia Varşovia, scor 1-1, în prima manşă din play-off-ul Ligii Campionilor. Rezultatul este unul care îi trimite pe polonezii mai departe în grupele Ligii Campionilor, iar pe stelişti din nou în grupele Ligii Europa. Primele reacţii de după meci sunt surprinzătoare, având în vedere că meciul a fost un eşec, în sepecial a doua repriză.

Statisticile, reacţiile, atitudinea de joc, atmosfera de pe stadionul polonez şi mai ales unsprezecele incert pe care îl va avea la dispoziţie Reghecampf în retur îi dau Legiei 60% şanse la calificare în retur. Steaua are nevoie de un duş cu apă rece. De aceea poate că dacă polonezii câştigau cu 2-1 aseară, un scor corect după ceea ce s-a jucat în a doua repriză, mobilizarea forţelor pentru retur ar fi arătat altfel. 

1. Statisticile anunţă un dezastru la Varşovia

Steaua a fost de trei ori în situaţia de aseară, 1-1 pe teren propriu într-o fază eliminatorie a cupelor europene şi de fiecare dată a fost eliminată în meciul retur. 

1971 Steaua – Bayern  1-1 / 0-0 Cupa Cupelor 
2003 Steaua Liverpool 1-1 / 0-1 Cupa UEFA
2005 Steaua – Rosenborg 1-1 / 2-3 Play-off Liga Campionilor

Singura speranţă pe care o pot avea fanii Stelei este diferenţa destul de mare de valoare între Legia de acum şi cele trei echipe în sezoanele respective. 

Vezi aici Live TEXT LEGIA – STEAUA 21.45, în play-off LC: Totul despre meciul ANULUI

2. Reacţii mult prea optimiste la Steaua

Nu văd lucrurile chiar aşa rău. Avem un al doilea meci, indiferent ce va fi în tribune la Varşovia, trebuie să ne facem treaba. Avem încă o şansă de calificare, trebuie să tragem de ea… Nu s-a modificat cu nimic raportul de şanse, 50-50, totul se va decide la Varşovia”, declara Reghecampf după meci. “Sper să fiu inspirat la meciul retur în alcătuirea primului 11.” Reghecampf era mult mai drastic după egalul cu Tbilisi, respectiv victoria la limită cu Dinamo, iar rezultatele au fost imediate, un meci foarte bun cu CFR Cluj.

Urban se pare că a fost mult mai inspirat decât tehnicianul stelist, pe care l-a ridiculizat, având la dispoziţie o echipă situată la jumătatea valoarii lotului stelist. Urban spune că i-a fost frică de ultimele minute, moment în care de regulă Steaua pune o presiune uriaşă pe adversar, însă a fost uimit când a văzut că nu s-a întâmplat asta. 

Eram pregătiţi să jucăm în Europa League, însă după seara asta visăm mai mult ca niciodată la Champions League. Steaua e o echipă ofensivă, se vede asta. A făcut însă erori mari în defensivă cînd a fost pusă sub presiune. La retur, miza şi presiunea vor fi uriaşe, va fi un joc pe viaţă şi pe moarte. Noi vom avea un mare avantaj pentru că suporterii ne vor susţine frenetic”, a declarat antrenorul Legiei.

“Ne-a fost foarte greu în prima repriză, am suferit, apoi am arătat în partea a doua că avem forţa să întoarcem. Bourceanu a fost cel mai bun jucător în această seară“, a spus Kuciak, portarul Legiei.

Citeşte şi Steaua vs Legia: Istoria confruntărilor dintre echipele poloneze şi cele româneşti

Jucătorii stelişti nu consideră că lipsa lui Chiricheş s-a simţit foarte mult şi s-au declarat optimişti în şansele lor la calificare. Singurul jucător care a acceptat eşecul şi care a fost foarte nemulţumit de ceea ce au jucat roş-albaştrii a fost căpitanul echipei, Bourceanu.

Reacţiile arată în acelaşi timp şi atitudinea celor două echipe. Steaua a crezut că va fi mult prea uşor, mai ales după golul lui Pivo, aşteptând să-şi mărească avantajul în repriza secundă, în timp ce polonezii au intrat pe teren cu un singur scop: să-şi atingă obiectivul, înscriea unui gol, eventual obţinerea unui 1-1.

Lotul stelist incert: Chiricheş ar putea pleca în Anglia, Pintilii – absent

Reghecampf se bazează pentru retur mai ales pe Chiricheş, despre care tot spune că aşteaptă să se recupereze după accidentarea de ieri. Dacă a fost sau nu o accidentare, mai ales una chiar atât de serioasă, încă nu se ştie. Însă este posibil ca de fapt să fie vorba despre finalizarea transferului lui Chiricheş la Tottenham. Englezii au reevaluat oferta trimisă patronului Gigi Becali, iar acum renunţarea la fundaşul stelist pare mai tentantă ca niciodată pentru Becali.

Galbenul primit de Pintilii, îl va trimite în Varşovia doar ca spectator. Totuşi Reghecampf spune că şi în returul cu Ajax a fost aceeaşi situaţie, în care nu s-a putut baza pe stelist. Însă nici atacul Stelei nu este unul foarte bine închegat, după plecarea lui Rusescu. Pivo a reuşit cu greu să înscrie, după ce a ratat o mulţime de mingi, iar situaţia nu s-a îmbunătăţit nici o dată cu înlocuirea sa cu Andrei Cristea.

Steaua nu a avut parte nici de o atmosferă demnă de marile stadioane europene. Mulţi dintre cei veniţi la meci fiind doar simpli cetăţeni veniţi să se destindă la un meci de fotbal. Fanii Stelei fie au stat prea în spate, fie au fost de multe ori copleşiti de suporterii mult mai înflăcăraţi, dar de zece ori mai puţini, ai Legiei. Ceea ce se va întâmpla la Varşovia va fi poate similar cu atmosfera pe care steliştii le-o pregăteau adversarilor în Ghencea, adică una incendiară. După cum a declarat şi Urban presiunea va fi uriaşă în Capitala Poloniei, iar cel mai probabil Legia va specula orice greşeală a apărării steliste.

Speranţe

Totul indică faptul că istoria se va repeta, însă meciul din retur încă nu a fost jucat, iar şansa sau neşansa Stelei ţine în primul rând de modul în care va pregăti meciul Reghecampf. Rămâne de văzut dacă antrenorul Stelei îşi va face temele pentru data viitoare, pentru că în cea de a doua repriză a meciului de aseară Steaua nu avea direcţie, nu avea un conducător. Iar Legia va lupta pe viaţă şi pe moarte pentru că este singura şansă la calificare în grupele Ligii, pe care o are o echipă din Polonia după 17 ani de încercări repetate.

 

 

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă