12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIsrael: Palestinienii nu dispun de o majoritate în Consiliul de Securitate, pentru...

Israel: Palestinienii nu dispun de o majoritate în Consiliul de Securitate, pentru un stat palestinian

Secretarul Guvernului israelian, Tzvi Hauser, a declarat că palestinienii nu dispun de o majoritate în Consiliul de Securitate al ONU pentru crearea unui stat, relatează AFP, potrivit Mediafax

Un stat se creează în Consiliul de Securitate, nu în Adunarea Generală (a ONU), dar palestinienii nu dispun de o majoritate în Consiliul de Securitate, astfel că nu va exista un stat palestinian”, a declarat pentru postul de radio al armatei acest colaborator apropiat al premierului Benjamin Netanyahu.

Palestinienii îşi vor schimba atitudinea atunci când vor înţelege că iniţiativa lor unilaterală nu duce nicăieri şi că se îndreaptă spre un impas“, a adăugat el.

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, care a sosit aseară la New York, l-a informat personal pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, despre intenţia sa de a-i prezenta vineri cererea de aderare a unui stat Palestina pentru ca ea să fie supusă Consiliului de Securitate.

El conduce această iniţiativă în calitate de şef al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), “singurul reprezentant legitim al poporului palestinian“.

Pe de altă parte, Hauser a reiterat că un vot al Adunării Generale în favoarea integrării în ONU a unui stat palestinian nu are “nici o semnificaţie”. “Această instanţă, dacă i s-ar cere, ar fi pregătită să voteze o condamnare a lichidării lui ben Laden sau să susţină măsurile de represiune din Siria”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă