14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialIrlanda: Doi copii blonzi, predaţi familiei rome după teste ADN

Irlanda: Doi copii blonzi, predaţi familiei rome după teste ADN

Autorităţile irlandeze au înapoiat, miercuri, familiilor lor rome doi copii pe care i-au retras din cauza suspiciunilor privind identitatea lor, după cazul “îngerului blond din Atena”, transmite AFP, conform Mediafax.

“Cei doi copii au fost predaţi familiilor în urma confirmării identităţii lor biologice”, a anunţat poliţia într-un comunicat, miercuri seara.

Citeşte şi: UPDATE. Fetiţa blondă găsită într-o tabără de romi era tratată ca un “urs dansator”

O fetiţă în vârstă de şapte ani a fost retrasă luni din familia sa la Tallaght, la periferia Dublinului. Un băieţel cu părul blond şi ochii albaştri, în vârstă de doi ani, care locuia la Athlone, în centrul Irlandei, la 125 de kilometri distanţă, a avut aceeaşi soartă marţi seara, în virtutea legii privind protecţia copilului.

Acesta a fost predat familiei miercuri dimineaţa, în timp ce fetiţa s-a întors acasă miercuri în cursul zilei, după ce testele ADN au stabilit legăturile de rudenie invocate de părinţi.

“Fiica lor a fost retrasă deoarece cineva a apreciat că ea este diferită de fraţii şi surorile ei şi că nu putea fi un copil rom”, a reacţionat familia într-o declaraţie a avocatului său, miercuri seara.

Citeşte şi: O fetiţă neidentificată a fost găsită de poliţie într-o tabără de romi din Grecia. Copilul ar fi fost RĂPIT la naştere

Părinţii “nu acceptă că este un argument suficient pentru a le lua copilul. Ei nu cred că acest lucru s-ar fi întâmplat în cazul unui copil care pare pur şi simplu diferit din punct de vedere fizic de fraţii şi surorile sale. Acest lucru s-a întâmplat deoarece sunt membri ai comunităţii rome”, potrivit avocatului.

Ministrul irlandez al Justiţiei, Alan Shatter, a avertizat asupra riscului unei stigmatizări a comunităţii rome.

Cele mai citite

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Încă un an pe banca „tigrilor”. Eliodor Voica continuă la CSM București

Formația de handbal masculin CSM București i-a prelungit contractul antrenorului Eliodor Voica, cel care se va afla pe banca tehnică a „tigrilor” şi în...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă