12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIranul, asaltat de atacuri informatice

Iranul, asaltat de atacuri informatice

Şeful apărării civile iraniene a declarat luni că ţara a fost afectată de un al doilea atac informatic în decurs de opt luni, relatează NewsIn.

Şeful Organizaţiei iraniene pentru apărare pasivă, Gholam Reza Jalali, a descris programul drept un “virus de spionaj“. “Din fericire, specialiştii noştri tineri au detectat virusul şi l-au trimis la teste de laborator”, a spus Jalali.

El nu a precizat când a fost detectat virusul, numit Stars, sau ce a vizat acesta, dar a dat asigurări că “nu a făcut pagube grave“.

În septembrie 2010, autorităţile iranienene au anunţat că un virus, numit Stuxnet, a atacat calculatoarele angajaţilor centralei nucleare Bushehr, dar nu a afectat funcţionarea acesteia.

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a pus atacul informatic pe seama “inamicilor” Iranului, care încearcă să îi submineze programul nuclear.

Puterile occidentale suspectează Iranul că încearcă să construiască arme atomice sub acoperirea programului nuclear paşnic, o acuzaţie pe care Teheranul o neagă vehement.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă