22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialIPP CRITICĂ numirile lui Ponta şi DENUNŢĂ negocierile de tip TROC din...

IPP CRITICĂ numirile lui Ponta şi DENUNŢĂ negocierile de tip TROC din justiţie

Numirea în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a unui procuror care nu face parte din această structură este de neadmis, atrage atenţia Institutul pentru Politici Publice (IPP) într-un comunicat remis România liberă.
 
“Institutul pentru Politici Publice (IPP) susţine punctul de vedere conform căruia la conducerea DNA trebuie desemnat un procuror cu experienţă în dosare importante din domeniul anticorupţiei”, se arată în documentul citat.
 
 
IPP avertizează că, faţă de fenomenul de amploare al corupţiei din România, numai un procuror cu experienţă dovedită poate conduce investigaţiile necesare în dosare în contextul în care România nu este dispusă să experimenteze alt fel de procurori în fruntea DNA.
 
În ceea ce priveşte renominalizarea domnului Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general, IPP dezaprobă că un procuror respins de corpul de magistraţi prin structura lor de reprezentare, CSM, a putut să fie renominalizat.
 
 
“Ne-am exprima surprinderea ca Preşedintele Traian Băsescu să aprobe numirea domnului Tiberiu Niţu după ce deja a respins această propunere. În contextul în care liderii politici din România dar şi de la Bruxelles vorbesc obsesiv despre independenţa justiţiei, asistăm din păcate la un spectacol degradant de negocieri tip troc“, conchide IPP.
Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă