16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO Iohannis: Elementele de apărare suplimentară de la Deveselu trebuie mai...

VIDEO Iohannis: Elementele de apărare suplimentară de la Deveselu trebuie mai bine studiate înainte să fie aplicate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că "prezența aeriană aliată în România a fost consistentă în anul 2017 și se va menține în continuare" la același nivel.

"Apărarea și descurajarea credibilă reclamă o prezentă aliată robustă",  a subliniat șeful statului.

Klaus Iohannis a făcut aceste declarații la o conferință de presă comună susținută la București alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

La rândul său, liderul NATO a precizat că România rămâne o componentă esențială pentru apărarea antibalistică a Alianței, proiect pe care NATO îl va continua.

"Am participat la inaugurarea facilității de la Deveselu, anul trecut, și continuăm acest proiect. Vom inaugura o facilitate similară în Polonia", a precizat Jens Stoltenberg, respingând, pe de altă parte, ideea că reducerea bugetului SUA pentru acest program ar afecta programul antibalistic.

Președintele Iohannis a confirmat, la rândul lui, că "situația de la Deveselu este excelentă" și a explicat că reducerea unor fonduri din partea SUA nu se referă la instalațiile antirachetă propriu-zise, ci la elemente de "apărare suplimentară a acestora, care ar trebui mai bine studiate înainte să fie implementate".

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă