20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialInvestitorii germani i-au reclamat lui Ponta facturi de 100 mil euro: Statul...

Investitorii germani i-au reclamat lui Ponta facturi de 100 mil euro: Statul nu are o reputaţie bună

Investitorii germani i-au reclamat premierului Victor Ponta lipsa autostrăzilor din România, nivelul ridicat al birocraţiei din administraţie şi plata târzie a facturii aferente lucrărilor executate şi a TVA şi spun că firmele germane trebuie încă să primească 100 milioane euro de la statul român, informează Mediafax.

Reclamaţiile i-au fost transmise premierului Ponta, aflat la Berlin, într-o conferinţă pe teme economice.

“Returnarea TVA este o problemă majoră, deoarece atunci când lucrezi şi nu eşti plătit pentru asta, este o veste foarte proastă. Toată lumea care lucrează se aşteaptă să primească salariul la sfârşitul lunii, iar dacă primeşti salariul după cinci luni, atunci înseamnă că angajatorul tău nu este unul bun. Din păcate, acum, statul român nu are reputaţia unui bun angajator sau a unui bun partener contractual, iar asta afectează dramatic imaginea”, i-a spus lui Ponta unul dintre oamenii de afaceri germani prezenţi la conferinţă.

Citeşte şi: Ponta, la Berlin: Cota unică de 16% va fi MENŢINUTĂ pe parcursul celor patru ani de guvernare

Aceştia au arătat însă că există şi o “jumătate de veste bună”, deoarece datoriile statului român faţă de firmele germane se ridicau anul trecut la 250 milioane euro, mai puţin decât în acest an.

Premierul Victor Ponta a răspuns că ştie de această problemă şi a precizat că în bugetul pe acest an au fost asigurate 800 milioane euro pentru datoriile istorice din sistemul de sănătate şi că au fost plătite şi companiile de construcţii, ceea ce a lăsat statul “cu buzunarele goale” pentru acest an, dar că intenţia este să se ajungă la un “moment zero”, când toate datoriile vor fi plătite.

El a adăugat că Guvernul a cerut şi autorităţilor locale îşi plătească datoriile şi a amintit de noua ordonanţă adoptată de Executiv privind insolvenţa primăriilor care nu îşi achită facturile.

Cele mai citite

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă