17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialInvestiţie de o jumătate de milion de euro în Suceag

Investiţie de o jumătate de milion de euro în Suceag

Cea mai mare bază logistică din Transilvania din domeniul uneltelor şi sculelor folosite în grădinărit şi în amenajarea spaţiilor verzi s-a deschis în apropierea Clujului.

 

O nouă investiţie în domeniul logistic a fost deschisă în judeţul Cluj. Este vorba de o bază care include două depozite, care sunt deţinute de compania clujeană Bronto, liderul naţional pe nişa vânzătorilor de scule, unelte, maşini şi utilaje folosite în domeniul grădinăritului.

Totodată, deschiderea noului depozit al Bronto înseamnă şi darea oficială în folosinţă a celei mai importante investiţii din ultimii ani din satul Suceag, comuna Baciu. Este vorba de un nou depozit, în valoare de peste 500.000 de euro.

Acesta va asigura scule, unelte şi maşini pentru grădinărit şi pentru spaţiile verzi. Depozitul a fost ridicat de compania clujeană Bronto şi este cel mai mare de acest fel din Transilvania. Noul depozit are o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi şi a fost ridicat pe un teren de 12.000 de metri pătraţi, cumpărat de compania Bronto în anul 2005. Pe acest teren se mai află o hală, mai mică şi mai veche, dar care a fost modernizată şi care serveşte tot pentru depozitarea uneltelor pentru grădinărit.

Cursuri pentru parteneri

Noul depozit din Suceag, pe lângă hala pentru depozitare, include şi o modernă sală de conferinţe, în care partenerii şi distribuitorii Bronto pot participa la instructaje legate de caracteristicile noilor produse aduse pe piaţa românească. De asemenea, a fost renovată vechea hală de depozitare, în suprafaţă de 900 de metri pătraţi, care include şi o serie de spaţii administrative.

În fotoliul de lider

În anul 2011, Bronto a realizat în România investiţii de 900.000 de euro, la o cifră de afaceri totală de şase milioane de euro. Practic, compania clujeană este numărul 1 în România în privinţa numărului de motosape şi de maşini de tuns gazonul vândute. Compania clujeană are în prezent aproape 50 de angajaţi şi o reţea de distribuitori care acoperă întreg teritoriul României. “Noul depozit pe care l-am deschis are rolul de a ridica nivelul de calitate al relaţiilor cu partenerii noştri, relaţii care erau oricum foarte bune.

Însă vrem să investim tot timpul pentru a îmbunătăţi serviciile pe care le oferim”, a spus Judit Kocsis, managerul general al companiei clujene. Ea a mai declarat că, în viitorul previzibil, există şi posibilitatea relocării sediului principal al Bronto. În prezent, “cartierul general” al companiei clujene se află în Cluj-Napoca, în apropierea Gării şi a Autogării, pe Calea Baciului. Însă managerul general al Bronto ia în calcul şi posibilitatea mutării în cadrul bazei deschise în Suceag. Şi asta cu atât mai mult cu cât, după finalizarea noului tronson al Autostrăzii Transilvania, Gilău – Nădăşel, prin intermediul legăturii rutiere asigurate de şoseaua europeană spre Zalău, furnizorii şi clienţii Bronto vor avea un acces rapid şi uşor către baza logistică.

Practic, prin intermediul şoselei europene, vor fi uşurate livrările către Zalău şi Satu Mare, iar prin intermediul Autostrăzii Transilvania, vor fi accesibile uşor şi şoselele spre Oradea, Alba Iulia şi Târgu-Mureş. În condiţiile în care autostrada va fi legată de centura de ocolire a Clujului Vâlcele – Apahida, transportatorii vor putea ajunge uşor şi în zone precum Bistriţa ori Baia Mare, fără să trebuiască să treacă prin Cluj.  Text Box:

Extindere continuă

Deschiderea noului depozit a venit exact la un an după inaugurarea unei alte investiţii importante. Bronto are un show-room chiar lângă complexul ExpoTransilvania. Bronto aduce pe piaţa din România mărci precum MTD, Wolf Garten, Ikra Mogatec sau Maruyama.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă