12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialÎntreaga lume îl comemorează pe “The King of Pop”, Michael Jackson. Astăzi...

Întreaga lume îl comemorează pe “The King of Pop”, Michael Jackson. Astăzi ar fi împlinit 58 de ani

Michael Jackson e “The King of Pop”. Chip şi star în continuă schimbare, cameleonic şi genial, cel mai bun entertainter al tuturor timpurilor. De la băiatul minune de doar 11 ani din Jackson 5 la paşii săi de moonwalk, până la "Heal the world, make it a better place".

În cinstea lui exista premiul MTV "Michael Jackson Video Vanguard", care duminică seara a fost cîştigat de Rihanna. Acest premiu reprezintă cea mai importantă recunoaştere din industria video-muzicală, ce oglindeşte nu numai rolul important îndeplinit de artist în viaţa muzicală, ci şi în lumea filmului, modei şi în cultura muzicii pop, potrivit Los Angeles Times.

Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958 în oraşul Gary, Indiana, o suburbie industrială a oraşului Chicago, Illinois, într-o familie de muncitori, fiul lui Joseph "Joe" Walter şi Katherine Esther (născută Scruse), el este cel de-al şaptelea din nouă copii. Fraţii săi sunt Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, La Toya, Marlon, Randy şi Janet. Joseph Jackson a fost angajat al unei fabrici locale de oţel şi cânta adesea alături de fratele său Luther într-o formaţie de muzică R&B numită The Falcons. Michael Jackson a fost crescut de mama sa. Ea, mama, a ales să îl crească în stricteţea regulilor impuse de Martorii lui Iehova.

De la o vârstă fragedă Michael a fost abuzat fizic şi emoţional de tatăl său. A mărturisit despre aceste fapte. Era nevoit să îndure ore întregi de repetiţii fără oprire, bătăi şi înjosiri, înjurături. Abuzurile din copilărie l-au afectat pe tot parcursul vieţii. Marlon Jackson îşi reaminteşte cum tatăl său îl ridica pe Michael ţinându-l de un picior şi „îl snopea în bătaie iar şi iar cu mâna, lovindu-l”, scrie BBC.

Joseph Jackson a încercat să-şi îndeplinească visul vieţii, de a fi un cântăreţ de succes, prin înfiinţarea trupei The Jackson Five, unde Michael a debutat ca principal vocalist alături de fraţii săi, în anul 1964. Trupa a cunoscut succesul în 1967 şi a semnat un contract cu Steeltown Records, unde au lansat zeci de hituri, aminteste Your Story.com

După ce s-au mutat în Los Angeles, fraţii Jackson au lansat primul lor album, în decembrie 1969, şi au obţinut locul întâi în Billboard Hot 100, cu piesa "I Want You Back".

Jackson Five semna tot mai multe contracte şi avea tot mai mult succes, însă Michael îşi dorea mai mult un drum solo. Astfel, în anul 1982, Michael a lansat hitul "Thriller", piesa ce a intrat în top zece Billboard Hot 100 şi care s-a vândut în peste 29 de milioane de exemplare.

În 1984, regele pop a făcut istorie devenind primul artist care a cîştigat opt premii Grammy într-o singură noapte. În acelaşi an, el a devenit prima celebritate care avea două stele pe Hollywood Walk of Fame; iar în 1993, el a devenit a zecea persoană din istorie care a primit prestigiosul Grammy Legend Award.

Michael este deţinătorul a 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru "cel mai de succes entertainer din toate timpurile", 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A. (American Music Awards), 12 premii W.M.A. (World Music Awards), 17 melodii ce au urcat pe locul 1 în Statele Unite şi vânzări de peste 800 de milioane de discuri.

El a fost căsătorit de două ori, o dată cu Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, şi mai târziu cu Debbie Rowe, de profesie asistentă medicală. A lăsat în urma sa trei copii, Prince Michael, Paris Katherine şi Blanket II.

Michael Jackson s-a stins din viaţă la vârsta de 50 de ani, în noaptea de 25 spre 26 iunie 2016, în reşedinta lui din California, în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de un anestezic foarte puternic. Acesta îi fusese administrat chiar de medicul său personal, Conrad Murray, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru crimă involuntară.

Cele mai citite

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă