30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialInterlopii au pus un premiu de 2.000 de lei pe capul unui...

Interlopii au pus un premiu de 2.000 de lei pe capul unui ziarist

Un cunoscut jurnalist din Petroşani a intrat în posesia unor informaţii certe conform cărora pe capul lui s-a pus un premiu de 2.000 de lei. Suma i-a fost oferită unui membru al lumii interlope de către o grupare formată din foşti poliţişti, afacerişti şi un primar despre care jurnalistul a scris mai multe materiale negative.

Directorul cotidianului „Ziarul Văii  Jiului”, Cătălin Docea, a fost contactat, în timpul unei emisiuni televizate, de un membru al lumii interlope din Petroşani, cunoscut sub numele de Ciobâlc, care a dezvăluit că a primit o ofertă de 20 de milioane de lei vechi ca să-i aplice lui Docea o corecţie. „În această emisiune a intervenit telefonic o persoană care, în direct, a relatat faptul că i s-a propus să mă agreseze, cu scopul evident de a fi intimidat şi de a înceta să mai public în ziarul pe care îl conduc aspecte negative cu privire la activitatea unor instituţii ale statului. Respectiva persoană a mai relatat faptul că a refuzat să mă agreseze, dar m-a sfătuit să am grijă pe unde şi cu cine umblu şi ce fac”, spune Docea.

Informaţii din interior

Jurnalistul mai spune că s-a întâlnit faţă în faţă cu persoana care trebuia să îl bată şi aceasta i-a vorbit despre cei care asigurau suma de bani, adică mai mulţi poliţişti din Valea Jiului şi reprezentanţi ai unei primării din Valea Jiului, în timp ce persoana care a intermediat afacerea ar fi un poliţist pensionat, devenit afacerist.

Acesta din urmă ar fi oferit şi date complete despre programul lui Docea, inclusiv ora la care acesta se întoarce acasă. „N-a vorbit cu mine prin telefon, a venit aici la piaţă şi face: Trebuie să baţi pe cineva. Pe ăla, pe ziaristul ăla care scrie cu scandaluri, cu alea… Ăla mă, Docea ăla… Eu n-am zis nici da şi nici nu. A zis că mă sună el ca să-mi spună când şi cum. (…) E poliţai, e la pensie, dar tot poliţai e”, a recunoscut Ciobâlc. 

Plângeri penale

Docea are convingerea că se încearcă să i se închidă gura, în urma unor anchete de presă publicate de el despre persoanele în cauză. El a formulat mai multe plângeri către DIICOT Alba Iulia şi Hunedoara precum şi către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Potrivit unor surse judiciare, două dintre persoanele menţionate au fost deja citate pentru audieri de către ofiţerii şi procurorii de la Crima Organizată.

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă