16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialInspectorii de muncă vor putea suspenda activitatea firmelor

Inspectorii de muncă vor putea suspenda activitatea firmelor

Inspectorii de muncă vor avea dreptul permanent de a intra în sediul unei firme pentru a verifica documentele. De asemenea, inspectorii vor putea dispune retragerea autorizaţiei de funcţionare, cu suspendarea directă a activităţii, dacă descoperă încălcări flagrante ale legii, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Ioan Botiş (foto).

Inspectorii de muncă vor avea totodată dreptul să preleveze mostre de produse, materiale ori substanţe fabricate, utilizate, depozitate şi manipulate, în vederea efectuării de analize în laboratoare specializate sau în vederea înregistrării de probe.

Potrivit ministrului Muncii, în acest an au fost efectuate, prin intermediul Inspecţiei Muncii, un număr de 101.138 acţiuni de control, dintre care 79.541 pentru munca la negru.

În urma verificărilor pe teren, 51.145 de angajatori au fost amendaţi, dintre care 8.418 patroni pentru muncă nedeclarată.

Valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la 64.534.975 lei, din care 44.742.500 lei pentru munca la negru. În total, au fost depistate de către inspectori peste 15.000 de persoane fără forme legale de muncă.

Cele mai citite

Coreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a soldat cu un eșec

Coreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a soldat cu un eșec luni, când...

În cel mult patru zile, toate facturile trebuie înregistrate în e-Factura

Până în ziua de 31 mai 2024, toate facturile care nu au fost emise cu sistemul e-Factura sau care nu au fost înregistrate în...

Johnny Wactor a murit după ce a încercat să oprească un jaf. Actorul din “General Hospital” a fost împușcat

Veste șocantă din lumea actoricească. Johnny Wactor, actorul celebru din "General Hospital", a murit în timp ce încerca să oprească un jaf. Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă