5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialInițiativă controversată: Black Friday la PRU. Pomenile oferite de Sebastian Ghiță, la...

Inițiativă controversată: Black Friday la PRU. Pomenile oferite de Sebastian Ghiță, la limita legii

 

Partidul România Unită (PRU) oferă gratuit smartphoneuri, o inițiativă la limita legislației electorale. PRU a lansat pe piață conceptul de “Black Friday” în politică.

Potrivit siteului acestui partid, începând de vineri 18 noiembrie, ora 0.00 sute de membri ai PRU vor oferi gratuit gratuit smartphoneuri Samsung, Iphone, Huawei, către alți membri PRU care își trimit datele pe site după miezul nopții.

„Partidul Romania Unită este o organizație politică aparte, naționalistă, care îți propune să apere valorile și tradițiile românilor, dar în același timp vrea să fie o organizație dinamică și ancorată în prezent. România Unită este și un concept care să îi facă pe români să se ajute unii pe alții și care să îi facă să creadă în bunătate și prietenie”, s-a lăudat deputatul PRU Sebastian Ghiță.

Inițiativa PRU ridică semne de întrebare în condițiile în care legislația electorală interzice oferirea de cadouri electorale (căni, tricoruri, jachete, umbrele, găleți sau materiale din aceeași categorie) dar și „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi”. 

Acoeprirea PRU este că inițiativa este destinată membrilor proprii, însă legislația în vigoare nu face distincție între membrii de partid și alegătorii obișnuiți. Mai mult, potrivit anunțului, toți membrii PRU înscriși cu adeziune sau online pot participa   la acest program. Or, înscrierea online pe siteul unui partid este o simplă formalitate, care nu presupune o activitate politică. 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...
Ultima oră
Pe aceeași temă