22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialIngineria, un domeniu fără şomeri

Ingineria, un domeniu fără şomeri

La ora actuală se caută ingineri din toate domeniile, cele mai mari solicitări pe piaţa muncii fiind în IT. Mai exact, se caută ingineri în Calculatoare, Auto­ma­tică, Telecomunicaţii, Tehno­logia Construcţiilor de Maşini, Electronică şi Electro­tehnică. De asemenea, industria constructoare de maşini ar putea reveni.

Pe lângă specializările clasice, trebuie luată în calcul şi Ingineria navală şi navigaţie, care se regăseşte în cadrul Universităţii Maritime din Constanţa sau specializarea Mi­ne, petrol şi gaze, de la Univer­si­tatea din Ploieşti.

Concurenţa de anul trecut la specializările din domeniul Ingi­neriei a ajuns, în unele cazuri, la doi, trei candidaţi pe loc.

„Companiile din domeniile teh­nice (instalaţii, metalurgie, petrol şi gaze, energie electrică, auto etc.), industria uşoară (textile, încălţăminte etc.) sunt în căutare de ingineri cu diverse specializări. Aceste industrii vor avea în permanenţă nevoie de oameni cu studii şi/sau pregătire tehnică”, a precizat senior consultantul Iulia Lazea, de la Hart Human Resource Consulting.

Inginerii beneficiază de salarii mari, la care ajung însă în câţiva ani după terminarea facultăţii. În meseria de inginer, posibilităţile de avansare şi de dezvoltare a carierei sunt foarte multe: de la clasicele traininguri oferite de firme, până la vacanţe în străinătate şi asigurări de sănătate la clinici private. Specialiştii în resurse umane estimează că un student începător ar putea câştiga până la 400 de euro pe lună, un programator ajungând la 500 de euro. Din punct de vedere financiar, studenţii din IT-ul şi din domeniile tehnice sunt destul de câştigaţi dacă acumulează cunoş­tinţele specifice cât mai repede în facultate. În acest domeniu se regăsesc meseriile cel mai bine plătite la nivel de începător, pentru că este foarte important bagajul de cunoştinţe.

În momentul de faţă, un inginer poate câştiga între 300 şi 5.000 de euro pe lună, în funcţie de experienţă, pregătirea profesională, dar şi de compania unde lucrează.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă