13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialÎnfrângeri pe linie

Înfrângeri pe linie

Naţionalele de volei ale României nu şi-au adjudecat nici un set în meciurile din ultima etapă a Ligii Europene disputate la Constanţa, în compania Serbiei şi Spaniei.

Una dintre competiţiile ce au ţinut capul de afiş în această vară a fost Liga Europeană. La întreceri au participat şi naţionalele României, feminin şi masculin. Ultimele partide pe care cele două echipe le-au disputat în faza grupelor s-au consemnat vineri şi sâmbătă, în Sala Sporturilor din Constanţa, unde fetele au întâlnit Serbia şi băieţii Spania. Pentru selecţionata feminină acestea au fost şi ultimele jocuri în competiţie, deoarece au ratat calificarea la turneul final. Băieţii au reuşit performanţa de a obţine biletele pentru turneul final ce va avea loc la Guadalajara. În ultimele lor jocuri, fetele au primit vizita Serbiei, una dintre cele mai puternice echipe ale Europei şi nu numai.

Conduse de fostul antrenor al campioanei CSU Metal Galaţi Zoran Terzic, sârboaicele au administrat tricolorelor două înfrângeri la zero. În meciul de vineri, oaspetele s-au impus cu scorul de 3-0, pe seturi: 22-25, ­18-25 şi 12-25. Situaţia s-a repetat şi în meciul de sâmbătă, când vizitatoarele s-au impus cu scorul de 3-0 (18-25, 19-25, ­20-25). Aceste insuccese au trimis echipa antrenată de Darko Zakoc pe locul 3 în grupă, ceea ce a însemnat ratarea calificării la turneul final. Tricolorele au reuşit să de­pă­şească în clasament doar ­Marea Britanie, fiind depăşite de Bulgaria şi Serbia, câştigătoarea grupei. De aceeaşi soartă au avut parte şi băieţii. Şi ei au avut parte de un adversar de ­calibru. Băieţii antrenaţi de Stelian Moculescu au primit vizita Spaniei, care, de această dată, a evoluat cu garnitura de bază. Ibericii au evoluat cu o echipă de rezerve. Băieţii au suferit şi ei două înfrângeri cu 0-3, însă aceste rezultate sunt mai puţin concludente deoarece tricolorii aveau deja calificarea asigurată. 

Tricolorii merg la Guadalajara

După ce au ratat calificarea la turneul final de Campionat European, românii au reuşit să obţină o excelentă performanţă calificându-se la turneul final al Ligii Europene, competiţie organizată de Confederaţia Europeană. România a reuşit să obţină biletele pentru final-four după ce a reuşit să se impună în două rânduri pe terenul Spaniei, aceasta evoluând însă cu rezervele. Cele două echipe s-au calificat la turneul final al întrecerii. Din cealaltă grupă, la Guadalajara, vor participa formaţiile Portugaliei şi Greciei. Turneul este programat pe 16 şi 17 iulie.

0 este numărul de seturi câştigate de români în cele patru jocuri disputate la Constanţa, în ultima etapă a Ligii Europene de volei.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă