12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialInfrangere rusinoasa

Infrangere rusinoasa

Ne-am amagit de pomana sperand ca nationala de tineret poate ajunge la turneul final “Under 21” dupa opt ani. In partida care ne-ar fi putut aduce la barajul pentru turneul final din Olanda, reprezentativa Germaniei a spulberat echipa lui Emil Sandoi, cu un rezultat care face inutile comentariile privind disputarea partidei. 5-1 pentru Germania si “tineretul” nostru ramane din nou acasa si mai asteapta sa treaca doi pana cand isi va incerca din nou sansele la un nou turneu de calificare.
Reprezentativa de tineret ne-a obisnuit cu esecurile si probabil ca FR Fotbal va bifa eliminarea fara mari batai de cap si remuscari, asa cum a facut-o si pana acum. Schimba antrenorul, face cateva promisiuni si cu asta se inchide problema, asteptand ca eliminarea sa fie data uitarii. Si, mai mult ca sigur, pana la viitoarele meciuri de calificare nu se va intampla nimic deosebit. Echipa de tineret este considerata “cenusareasa federatiei” si asa va ramane in continuare daca nu i se va acorda o minima atentie si nu numai o obligatie de “calendar”, intocmit UEFA, de la care nu ai voie sa lipsesti. S-a spus mereu, fara sa se exagereze, ca echipa de tineret beneficiaza de o generatie de jucatori foarte talentati, capabili de performanta. Daca asa stau lucrurile, atunci de ce nu s-a ajuns la ea?
Echipa de tineret a schimbat de-a lungul anilor peste zece antrenori. Unii au stat cateva luni, altii cateva saptamani. Fiecare a venit cu idei si tactici noi, au incercat sa imprime propriul lor sistem de pregatire si joc. Lotul echipei de tineret se intalneste din an in paste, cu numai o saptamana inaintea unui meci oficial. Fara nici macar un meci de pregatire sau amical, cand antrenorul ar avea macar posibilitatea sa-si vada la fata si sa-si cunoasca elevii. Romania a invins cu 3-0 Irlanda de Nord si stia ca intalneste Germania intr-un meci decisiv. Normal ar fi fost ca unul din tehnicienii de la tineret sa urmareasca partida urmatoare a adversarilor nostri, sa vada pe viu ce stiu nemtii. La partida Irlanda de Nord-Germania, disputata sambata trecuta, nu a fost nimeni de la noi. Miercuri seara echipa noastra a fost penibila, au fost momente in care jocul trupei lui Sandoi a atins ridicolul, care a facut infrangerea si mai rusinoasa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă