13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialINFOTRAFIC: Zăpadă şi probleme în trafic în judeţele Gorj şi Vâlcea

INFOTRAFIC: Zăpadă şi probleme în trafic în judeţele Gorj şi Vâlcea

UPDATE. Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime anunţă că portul Midia a fost redeschis. 

În judeţul Gorj ninge abundent în zona Rânca, iar pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 22 şi 34, s-a depus un strat de zăpadă care măsoară între unu şi trei centimetri. În zonă acţionează patru utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, iar un echipaj de poliţie nu permite autovehiculelor neechipate de iarnă accesul către Rânca.

Citeşte şi: COD GALBEN de vânt în estul ţării

Şi pe DN7A ninge între Voineasa şi Vidra (judeţul Vâlcea) şi se acţionează, preventiv, cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Meteorologii au emis, luni dimineaţă, COD GALBEN de ninsori, în zona montană, iar în a doua parte a zilei şi în Maramureş, nordul Crişanei şi al Moldovei şi local în Transilvania, vor predomina ninsorile. În aceste zone cantităţile de apă vor cumula pe arii restrânse 15…20 l/mp şi izolat vor depăşi 30 l/mp. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70…80 km/h, la munte şi trecător în nordul Moldovei, unde ninsoarea va fi viscolită.

În perioada 24 – 27 noiembrie 2013, în intervalul orar 09.00 – 15.00, circulaţia rutieră pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se va opri pentru intervale de aproximativ 20 de minute la kilometrul 174 + 900 de metri, pe ambele sensuri, în vederea efectuării unor lucrări de înlocuire a unor cabluri electrice.

Citeşte şi: Vremea se răceşte brusc. Prognoza meteo până la 1 decembrie

În judeţul Constanţa, în vederea executării unor lucrări, circulaţia pe DN39, pe podul de la Agigea, este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Totodată, până la data de 23 decembrie 2013, în anumite zile şi intervale orare se va întrerupe traficul rutier pe pod, potrivit CNADNR.

De luni până joi, între orele 6.00 şi 22.00, pe DN1 Bucureşti – Braşov se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane. Vinerea, restricţia diferă în funcţie de tronson şi de sensul de circulaţie.

Având în vedere că până în această seară, la ora 22:00, pentru unele zone ale ţării este valabilă o atenţionare cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), referitoare la ninsori şi intensificări ale vântului, şoferii au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

În cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Citeşte şi: Tot ce trebuie să ştim despre anvelopele de iarnă. Când şi de ce sunt obligatorii

Amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă este prevăzută la clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, însemnând de la 720 la 1.600 de lei) şi este însoţită de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime informează că, începând cu ora 5:00, portul Midia a fost închis traficului maritim şi fluvial, din cauza vântului puternic. Administraţia naţională de Meteorologie a emis pentru estul Dobrogei o atenţionare nowcasting referitoare la intensificări ale vântului, care la rafală pot atinge 55-60 km/h .

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...
Ultima oră
Pe aceeași temă