19.1 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialINFOTRAFIC: Circulaţie feroviară întreruptă din cauza unui Tir blocat între şine

INFOTRAFIC: Circulaţie feroviară întreruptă din cauza unui Tir blocat între şine

Circulaţia trenurilor pe magistrala 300 de cale ferată, în localitatea Valea Lungă din judeţul Alba, circulaţia este întreruptă, pe sensul de deplasare Blaj (judeţul Alba) – Copşa Mică (judeţul Sibiu), din cauza unui ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi-o semiremorcă, înmatriculat în Republica Ungaria, care a rămas blocat pe şine.

Din primele informaţii reiese imobilizarea ansamblului de vehicule este determinată de apariţia unei defecţiuni tehnice.

Circulaţia rutieră în zonă nu este afectată, iar la faţa locului acţionează poliţişti, împreună cu alte forţe, pentru înlăturarea ansamblului de vehicule de pe calea ferată.

În afara evenimentului din judeţul Alba care afectează traficul feroviar, secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat probleme referitoare la circulaţia pe infrastructura feroviar şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Ceaţa afectează drumurile din mai multe judeţe

Pentru judeţele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi există atenţionări în vigoare, de tip nowcasting, privind fenomenul de ceaţă, care afectează căile rutiere din arealele respective, în sensul că determină scăderea vizibilităţii local, sub 200 metri şi, izolat, sub 50 metri, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

”Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu prudenţă sporită şi viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere. De asemenea, ţinând cont de faptul că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale ţării, recomandăm reducerea vitezei pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos”, spun poliţiştii.

Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă