16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024

Info

Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2005

UNITER si Casa Regala a Romaniei anunta noua editie, 2005, a concursului “Cea mai buna piesa romaneasca a anului”. Autorii isi pot trimite piesele pana la data de 15 decembrie 2005 (data postei). Piesele se vor trimite dactilografiate, nesemnate, cu un motto, iar alaturi, intr-un plic inchis, datele de identificare ale autorului (nume, adresa, telefon), cu motto-ul inscris pe plic. Nu se primesc piese intr-un act si nici dramatizari sau piese publicate ori reprezentate pe scena.
Piesa castigatoare va fi anuntata pana in martie 2006. Editura UNITEXT va publica piesa intr-un volum care va fi lansat la Gala Premiilor UNITER (aprilie 2006), cand va fi inmanat si premiul. Concursul este finantat si este pus sub egida Casei Regale a Romaniei.

“Mastile lui Hausvater”

“Mastile lui Hausvater” se intituleaza noua aparitie din colectia Galeria teatrului romanesc, editata de revista “Teatrul Azi” si Fundatia “Camil Petrescu”. Cartea ii apartine Cristinei Modreanu, cunoscut critic de teatru si realizator TV. Volumul a fost lansat la Nationalul din Timisoara inaintea unui spectacol al subiectului sau si la Iasi, in cadrul Festivalului “Avram Goldfaden”. Volumul “Mastile lui Hausvater” de Cristina Modreanu va fi lansat in Bucuresti in ultima zi a Festivalului National de Teatru, duminica, 13 noiembrie, la ora 11, la Teatrul ACT.

“O poveste evreiasca” in premiera la Bulandra

Teatrul Bulandra din Bucuresti prezinta miercuri si joi premiera cu piesa lui Elie Malka, “O poveste evreiasca”, dupa Isaac Bashevis-Singer. Regia si coloana sonora sunt semnate de autorul piesei, scenografia de Bernard Michel, iar light design-ul de Alexandru Darie. In distributie: Ana Maria Macaria, Radu Amzulescu, Marius Capota, Teodor Danetti. Povestea este a unei iubiri neobisnuite, intre un batran si o femeie tanara, care la inceput nu primeste dragostea acestuia, dar, dupa ce batranul i se infatiseaza in chip de demon, se indragosteste si ea de el. Spectacolele au loc la Sala Toma Caragiu, de la ora 19.

Scriitorul Ioan Grosan la “Art Jazz Club”

"ART JAZZ CLUB” prezinta in deschiderea proiectului “FIGURA” fragmente inedite din romanul lui Ioan Grosan "UN OM DIN EST”, in curs de aparitie, in lectura autorului, miercuri, 2 noiembrie, ora 20,30. Vor urma alte lecturi si spectacole de teatru in fiecare zi de miercuri la aceeasi ora. Ca avanpremiera a fost prezentat in data de 26 octombrie spectacolul-recital "Cantice tiganesti” de Miron Radu Paraschivescu in interpretarea actorului Dorin Andone de la Teatrul National.

77 de ani de radiofonie romaneasca
Maine, la ora 19, la Sala “Mihail Jora”, cu ocazia Zilei Radioului, are loc un concert extraordinar al ansamblurilor muzicale ale Radioului public: Corul de copii, Orchestra de camera, Big-band-ul, Orchestra de muzica populara.

Cele mai citite

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă