23.4 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăSpecialIncredibila manevră prin care Sorin Oprescu a manipulat 2.000.000 de oameni. UPDATE....

Incredibila manevră prin care Sorin Oprescu a manipulat 2.000.000 de oameni. UPDATE. Mesajul lui Dragnea pentru baroni

UPDATE 2. Vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis, marţi, autorităţilor locale că pot contracta, prin achiziţie directă, servicii de deszăpezire chiar dacă pentru zonele respective nu au fost emise atenţionări meteo, dar totuşi ninge, iar pe anumite drumuri pot apărea blocaje de trafic, transmite Mediafax. Păi nu merită să creezi o isterie cu fulgi de primăvară în toată ţara? 

UPDATE 1. Iată, Codul PORTOCALIU s-a diluat deja… e GALBEN.

Afacerea “Cod portocaliu în Bucureşti” ar trebui să se pironească în memoria locuitorilor Capitalei drept una dintre cele mai umilitoare situaţii în care au fost puşi de către primarul general Sorin Oprescu, un personaj sinistru nu numai prin relaţia strânsă pe care o are cu satrapul Bucureştilor din anii ’90, Ion Iliescu, ci şi prin cinismul cu care crează psihoze pentru a-şi manipula în voie concitadinii.

Însă faptul că o stea mereu în ascensiune a mediocrităţii, precum edilul Capitalei, a ajuns să tragă pe sfoară atâţia oameni, iar asta, cu tot mai puţin efort, ilustrează gradul de degradare a electoratului bucureştean, intrarea în comă a vigilenţei fiind, de altfel, dovedită şi anul trecut, când Sorin Oprescu a fost reconfirmat în scaunul cel mai râvnit din administraţia locală românească. 

Ninsorile de la sfârşitul lunii martie nu sunt cu nimic mai neobişnuite decât o ploaie de două zile într-o vară, altfel, toridă.

Nici faptul că în Bucureşti prognoza sugerează instituirea codului portocaliu nu înseamnă că lumea ar trebui să-şi ţină copiii în case şi să-şi blindeze ferestrele cu scânduri, aşa cum, în anii ’50, îi învăţa propaganda Pentagonului, pe cetăţenii americani, să reacţioneze în cazul unui atac nuclear al Uniunii Sovietice.

În zilele noastre, tehnologia ar trebui să joace rolul de prim cenzor al propagării panicii, iar cât priveşte prognozele meteo, nici măcar autorităţile române nu se pot plânge că duc lipsă de surse avansate de informare.

Or, date fiind anvergura unui oraş ca Bucureştiul, dar şi posibilităţile tehnice în materie de estimare a stării vremii, în contextul ninsorii de marţi se pot trage concluzii în doar două direcţii.

După modul în care municipalitatea a gestionat, în ziua de 25 martie, perspectivele unei ninsori în data de 26 martie sugerează fie că la cârma Capitalei sunt numai inepţi, în frunte cu edilul Oprescu, fie că respectivii oficiali sunt cât se poate de lucizi şi ancoraţi în realitate, caz în care Sorin Oprescu şi liota sa de la Primărie urmăresc să tragă foloase de pe urma inducerii stării de panică şi a închiderii a sute de instituţii publice, precum şcolile, liceele şi grădiniţele.    

Cum logica ne îndreptăţeşte să credem cu tărie într-o combinare a celor două variante, ne mai rămâne să aflăm despre ce a fost cu adevărat vorba când primarul Oprescu a luat decizii atât de radicale, precum închiderea unităţilor de învăţământ pentru că la Bucureşti va ninge.

Rolul Parchetului va fi fundamental.

Până atunci, m-aş apropia de încheiere enumerând, la cald câteva elemente concrete. Cu şcoli, licee şi grădiniţe închise, administraţia publică a făcut nişte economii la buget; politicianul Oprescu a scăpat de înjurăturile şoferilor, căci, pe fondul panicii, traficul s-a subţiat brusc în Capitală (nu-i aşa că e mai simplu să închizi tot decât să te speteşti pentru a menţine un oraş funcţional chiar şi în condiţii de iarnă?); apoi, regii deszăpezirilor îşi pot mesteca în linişte profiturile, căci flotele le-au fost supuse la un efort timid, pentru o zi de ninsoare cu cod portocaliu.

Primarul general ştie, însă, cu mult mai bine ce a avut în minte când a băgat spaima codului portocaliu în bucureştenii lui, pe care i-a hipnotizat şi de această dată, ca de fiecare dată când interesele i-au dictat asta.

În final, mă mai întreb un singur lucru: cum de a trecut Oprescu la demolarea Halei Matache tocmai marţi, după lăsarea întunericului, cu doar câteva ore înainte de instalarea codului portocaliu?

Cum de s-a apucat primarul-demolator de dezmembrarea unui monument de patrimoniu, pentru care actele nu erau gata, în condiţiile în care aflase el că stihiile naturii vor lovi Capitala fix în acea noapte?

Dragi bucureşteni, cum să-l mai crezi pe acest faraon al minciunii şi al manipulării, când omul nici măcar nu se mai chinuie să-şi camufleze cinismul şi interesele meschine?

Dacă pentru câţiva fulgi de zăpadă a îndrăznit să închidă sute de şcoli, licee şi grădiniţe în Bucureştiul anului 2013, vă daţi seama de câte este Sorin Oprescu în stare pentru un pumn de arginţi?

 

Cele mai citite

Participare istorică: Ministrul de Externe al Israelului vine la Summitul NATO de la Washington

Șeful diplomației israeliene va participa la două evenimente în cadrul Summitului, unul găzduit de preşedintele Joe Biden şi celălalt organizat de omologul său american,...

2024, pe cale de a deveni cel mai fierbinte an înregistrat vreodată. Atenționarea meteorologilor

Luna iunie a acestui an a fost cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată, a anunțat luni serviciul Uniunii Europene de monitorizare a schimbărilor...

Participare istorică: Ministrul de Externe al Israelului vine la Summitul NATO de la Washington

Șeful diplomației israeliene va participa la două evenimente în cadrul Summitului, unul găzduit de preşedintele Joe Biden şi celălalt organizat de omologul său american,...
Ultima oră
Pe aceeași temă